Kampstart 19:30 i Sydjysk Sparekasse Arena

Mon ikke det her bliver et brag af en kamp?

Det kan man sige om begge semifinaler i aften, der virkelig "har det i sig".

I Vojens spiller SønderjyskE mod Herning Blue Fox og søger revanche efter nederlaget på 0-4 i tirsdags.

Det var en kamp, der havde stort set alt og først blev afgjort dybt inde i tredje periode, da Victor Cubars gik målamok og leverede et klokkerent hattrick.

Sikke en aften for Cubars, der for en stund "blev Mathias From" og lavede flotte mål af både den ene og den anden slags.

- Det var en rigtig fed slutspilskamp. Først og fremmest fordi vi fik den sejr og den gode start på serien, som er så vigtig. Det var længe en tæt og jævnbyrdig kamp, men heldigvis formåede vi at tippe kampen i tredje periode, sagde Cubars til Sport Herning efter kampen.

Der er næppe tvivl om, at det bliver hedt i Sydjysk Sparekasse Arena i aften. Sønderjyderne var utilfredse med den marginale kendelse på et muligt 1-1-mål og følte ikke, at de havde medvind i kendelserne tirsdag aften.

– Jeg synes vi spiller 50 gode minutter i tirsdags. Vi var desværre ikke skarpe nok når vi fik chancerne. Der var flere ting i kampen der ikke lige gik vores vej og vi var naturligvis skuffede da vi kørte hjem, men vi har haft et par gode træninger siden da og nu er vi bare klar til at give den fuld gas fredag aften siger Nikolaj Krag-Christensen til sønderjydernes hjemmeside.

Skader/karantæner: Herning har den hårdføre svenske back Alexis Binner tilbage fra karantæne og hvem ved om Mathias Bau dukker op på holdkortet i aften? SønderjyskE formentlig ved fuld styrke igen i aften.

Det forventer vi: Det bliver en gigabrag! SønderjyskE kommer med 4000 tilskuere i ryggen, Herning med selvtilliden fra kamp 1. Vi giver SønderjyskE en lille fordel på grund af publikummet i ryggen.

Historikken: Det er niende gang, de to hold ramler sammen i sæsonen, inkluderende Metal Cup-semifinalen. Herning vandt de tre første opgør, så tog SønderjyskE over med tre sejre og de seneste to kampe er endt med Herning-sejr.

Statistikken: Interessant, at Herning vandt 65 procent af faceoff-duellerne i den første kamp. Det er markant i en kategori, der plejer at være mere jævnbyrdig.

Hold øje med: Nikolaj Krag-Christensen har i den grad været varm på hjemmebanen i denne sæson. Scorer han i aften? Hos Herning var det evigt scorende Morten Poulsen, der satte 1-0-målet. Han er i den grad vigtig for Blue Fox.

Metalligaen.tv: Har Kasper Buch på plads i Sydjysk Sparekasse Arena.

OPTAKT: Esbjerg Energy-Aalborg Pirates Esbjerg leverede vildt comeback i Aalborg og vandt første match