”Jeg tager udfordringen op. Men jeg vil godt pointere, at du har sat mig på en svær opgave. Det her er en finale uden favorit.”

Sådan lyder svaret fra journalisten Peter Fredberg, tdl. B.T., da jeg traditionen tro spørger ham: ”Hvem vinder guld?”

Peter Fredberg ramte plet i begge semifinaler, da han tippede sejre til Aalborg Pirates og Herning Blue Fox mod henholdsvis Herlev Eagles og Esbjerg Energy.

I klassikeren Herning versus Esbjerg lød buddet fra den rutinerede skriverkarl, som har fulgt dansk og international ishockey siden 1970, at den ville blive afgjort i den syvende kamp i hjemmeholdet Blue Fox’ favør.

Metalligaen.dk giver nu ordet til Peter Fredberg:

”At det er Danmarks to bedste hold, der brager sammen i kampen om DM-guldet, er indiskutabelt. Aalborg Pirates og Herning Blue Fox har været bedst stort set gennem hele sæsonen.

Pudsigt nok møder de op til ”dansen om guldet” med forskellige forudsætninger.

Aalborg Pirates gjorde i semifinalen kort proces mod årets sensationshold, genopstandne Herlev Eagles, med fire kampe på otte dage med den seneste konfrontation 5. april.

Herning Blue Fox var igennem en fysisk og mentalt opslidende maratonaffære mod rivalerne fra Esbjerg Energy med syv kampe på 15 dage med det afgørende slag i tirsdags.

Den sidste kamp var den mest medrivende og bedste, denne signatur har set i Metal Ligaen i denne sæson. Især én spiller (blandt mange) lyste op. Mathias From. Han var assist på alle Blue Fox’ fem mål. Hvad finder han på i finalen?

Er der nogen, der har fordel?

I sådan et slutspil løber mange rundt med skader og piner sig selv. Playoff vil de ikke gå glip af. Er det så ikke bedre at kunne forberede sig stille og roligt? Som Pirates.

På den anden side. Det giver vel et plus at komme fra optimal matchtræning med fart på skøjterne og en helt speciel succesoplevelse i bagagen? Som Blue Fox.

Men jeg tror nu ikke, Aalborg vil bytte med Hernings situation. Jeg husker en udtalelse fra Ronny Larsen: ”Vi var meget trætte efter de syv kampe mod Rungsted i kvartfinalen.”

De to finalehold er designet fra sæsonstarten til at gå hele vejen. Herning har haft nogle udskiftninger undervejs, bl.a. på grund af skader, og spiller med rekordmange udenlandske spillere. Hele ni stk.

Det er elleve år siden, Danmarks mest vindende klub senest vandt DM-guld. Det er forståeligt nok ved at være slut med tålmodigheden.

Her er mine ultrakorte beskrivelser af finalisterne, som begge har stor bredde og en pæn håndfuld matchvindertyper:

Aalborg Pirates er et teknisk godt og skøjtestærkt hold med stor offensiv styrke, men matcher næppe Herning Blue Fox’ fysik og defensive kvaliteter.

I de indbyrdes grundseriekampe har Herning vundet fire og Aalborg to. Desuden vandt Herning finalen i pokalturneringen over Aalborg.

Men nu er det playoff. En anden verden og dén tid på året, spillerne har set frem til hele sæsonen. Tavlen er vasket ren. Stillingen 0-0.

Nu kan jeg ikke trække den længere. Jeg har lovet at svare på redaktør Søvsøs spørgsmål og tage øretæverne.

Som sagt en kamp uden favorit. Jeg tror, Aalborg Pirates’ speed og offensive kvaliteter bliver afgørende. Men vi skal hele turen igennem, inden afgørelsen falder i DM-dramaets syvende kamp. Jeg tippede guld til Aalborg Pirates inden sæsonstarten og gør det igen.

Mit tip: Aalborg Pirates-Herning Blue Fox 4-3 i kampe.


Fjerde DM-finale, niende serie mellem Herning og Aalborg Frederikshavn siger farvel til firkløver, stadig i trænerdialog med Hånberg