Gæsterne vandt i overtid i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg Pirates-Rødovre Mighty Bulls 3-4 (2-1,0-1,1-1) 0-1 Aalborg Pirates gik ind til dagens opgør som kæmpe favoritter, eftersom Rødovre Mighty Bulls stillede op med et hold, som var plaget af et hav af afbud. Hele 11 spillere var ude til dagens kamp fra gæsterne, og på mange måder virkede det som en kamp som skulle overleves mere end vindes for gæsterne. En forudsigelse som gæsterne gjorde til skamme.

Ganske som forventede var det de nordjyske værter som tog teten fra start, og satte Rødovre under et tungt pres, hvor især William Rørth blev sat på prøve fra første faceoff. Den danske målmand stod en fremragende kamp, og var stærkt medvirkende til at gæsterne bød værterne op til dans.

Gæsternes udviste en fantastisk og heroisk fight foran William Rørth, men efter 15 minutters spil. Et slagskud fra Nikolai Nielsen blev styret op i nettaget af Tobias Ladehoff til en fuldt fortjent 1-0 føring.

Så troede de fleste at sluserne var åbnet, og at Aalborg Pirates ville fortsætte, men to minutter siden var det gæsterne som stik imod spil og chancer fik udlignet. Efter en faceoff fik Sebastian Bergholt plads til at sende et tungt skud afsted, som gav en retur, hvor Mikkel Jensen var først på den, og i tomt mål kunne prikke pucken ind over stregen.

Gæsternes glæde holdt dog ikke i mange minutter, da Aalborg halvandet minut senere kom tilbage på sejrskurs. Tommy Giroux fik sendt en flot pasning over til Thomas Spelling, som inde foran mål på fornem vis fik sendt pucken ind via overliggeren til 2-1, som var stillingen efter de første 20 minutter.

Sensationen lurede

Anden periode startede som den første sluttede, med Aalborg med mest puckbesiddelse, og masser af skud på mål. Dog var det uden den nødvendige skarphed, og i stedet slog gæsterne til i overtal. På blot ni sekunder splittede Rødovre det nordjyske boxplay i atomer, og det udnyttede Frank Gymer med en herlig afslutning i det nærmeste målhjørne.

Gæsterne fra Vestegnen var sågar tættest på at komme ud af anden periode med en føring, da de efterfølgende kom afsted i en kontra, hvor Mads Eller flot spillede Mikkel Jensen fri foran mål. George Sørensen viste dog landsholdsklassen, og kom flyvende på tværs og afværgede den store mulighed.

I den anden ende havde Aalborg et stort overtag af pucken, men det var sjældent de fik skabt det store mod et Rødovre-hold, som arbejdede for hver en meter. De fik blokeret et hav af skud, og forhindrede på den måde hjemmeholdet i at få skabt de helt åbne chancer i perioden.

Rødovre blev ved
Dermed var kampen helt lige inden de sidste tyve minutter, hvor det var hjemmeholdet som efter to minutter for tredje gang i kampen kom foran. I et overtal fik nordjyderne arbejdede pucken ind omkring Rørth, hvor et skud fra Tommy Giroux sneg sig ind bag Rørth, og inde foran kunne Pierre-Olivier Morin prikke pucken det sidste stykke ind over stregen til 3-2.

Tredje gang Aalborg var foran i kampen, og efter syv minutter blev det også tredje gang gæsterne fik udlignet. For anden gang i et powerplay, hvor Mikkel Jensen scorede sit andet mål. Efter et flot og bevægeligt overtal fik han plads i slottet, og sendte et kanon håndledsskud direkte op i målhjørnet.

Aalborg var tættest på at score til 4-3 i ordinær tid, men trods et par store chancer til Kirill Kabanov og Calder Brooks, så var det bare Rødovres aften. I overtid var energien fra gæsterne nærmest uovervindelig, og trods et brændt straffeslag fra Frank Gymer, trak gæsterne det længste strå.

Selvsamme Gymer fik spillet pucken over til Jaeden Martin, som lige nøjagtigt fik pucken forbi George Sørensen.

En mindre sensation når man tænker på de skader og afbud som gæsterne havde inden dagens opgør, men som var fuldt fortjent ud fra den arbejdsindsats som de lagde for dagen.

Esbjerg har styr over Rungsted Defensive fejl blev kostbare, da Frederikshavn tabte hjemme til Odense