Et decimeret Esbjerg-hold sled sig til tre point i Concordium Arena

Rungsted Seier Capital-Esbjerg Energy 1-2 (0-0,1-1,0-1)

Det var en hård lørdag for Esbjerg Energy, der efter en god indsats måtte se sig besejret af Aalborg Pirates efter at have ført 4-2. Derfor var det i den grad imponerende, hvordan vestjyderne rejste sig i aften i Concordium Arena og vandt over et Rungsted-hold, der ellers havde hårdt brug for point i Metal Final4-kapløbet.

Rungsted har stadig gode chancer, men må forventes at skulle ud i en "finale" på søndag i Vojens, mens Esbjergs chancer stadig er til stede, om end der er rigtig meget, der skal flaske sig for Jason Jaspers og co., hvis det skal ende godt efter 16 kampe.

Josh Winquist bliver mere og mere en hovedrolleindehaver for Esbjerg og ligner et af de gode køb hos Energy i denne sæson.

Winquist blev matchvinder kort før tid, da Rungsteds Tim Wahlgren kiksede totalt foran eget mål. Svenskeren ville stoppe en tværpasning, men gik helt galt med det ærinde.

Pucken dumpede videre til Winquist, der sagde ja tak og scorede sejrsmålet.

En stor triumf for det hårdt prøvede Energy-mandskab, der efter en målløs første periode kunne se Rungsted score det første mål efter en god halv time og lidt til.

Lucas Andersen trak ind bag Esbjerg-forsvaret og fik også snydt Mathias Seldrup, der ellers stod en stor kamp og sammen med Winquist blev Esbjergs matchvinder.

Efter 36 minutter udlignede Esbjerg. Josh Winquist lavede en maskeret baghåndspasning fra sin position bag mål og fandt Csanad Erdely, der afsluttede og scorede via Oskar Östlund. 1-1 efter 40 minutter, og det ene point kunne Rungsted sagtens bruge.

Men bedst som de fleste af de 804 tilskuere havde indstillet sig på overtid, slog Esbjerg til med 2-1-scoringen og tog altså de tre point med hjem over bælterne.

GOALSHOW: Rungsted Seier Capital-Esbjerg Energy RMB's Advisory Board præciserer cheftræner Olaf Ellers udtalelser i Sjællandske Medier