Franske Amiens sikrede sønderjyderne en plads i januars finaleevent

SønderjyskE er i Continental Cup-finalen.

Allerede inden søndagens afsluttende kamp i Continental Cup-semifinalerunden, er de lyseblå sikre på at booke en billet til finaleserien i januar.

Det blev en realitet efter lørdagens første kamp, hvor franskmændene fra Amiens vandt med 5-1 over ungarske Ferencvaros.

Uanset udfaldet af aftenens kamp mod Nottingham er SønderjyskE dermed klar til Continental Cup-finalen for anden gang i klubbens historie.

Franskmændene sad på det meste af kampen mod et Ferencvaros-mandskab, der var løbet tør for kræfter efter to flotte indsatser mod SønderjyskE (1-3) og Nottingham Panthers (3-2).

Efter en målløs første periode fik Amiens hul på bylden i anden periode med to scoringer, og kom også foran 3-0 ved Tommy Giroux, inden Ferencvaros fik reduceret ved Simon Farkas.

Så kom en slutfase, der endte med at virke markant underlig. Ferencvaros satsede naturligt nok på at komme tilbage og få udlignet og dermed bevare muligheden for at gå videre til finaleserien. Det resulterede i, at Amiens scorede til 4-1 i tomt bur. Kampen var afgjort.

Alligevel tog ungarerne igen målmanden ud, og det betød altså, at Amiens kunne score til 5-1 ved Tommy Giroux.

Det betød, at Amiens skød sig op på andenpladsen i puljen, og at Nottingham nu SKAL have point mod SønderjysKE i aften, hvis briterne vil videre i turneringen.

Blue Fox slog U20-landsholdet i søndagens testkamp Continental Cup: SønderjyskE har gode forudsætninger for finale