En god start lagde grunden til en solid udebanesejr for SønderjyskE i Concordium Arena

Rungsted Seier Capital-SønderjyskE 1-4 (0-2,1-1,0-1) SønderjyskE tog i aften sin fjerde sejr over Rungsted i denne sæson.

Og det gjorde sønderjyderne ved at spille en glimrende udebanekamp - og via en flot præstation af målmand Patrick Galbraith, der var sikkerheden selv i aften og leverede en fremragende præstation.

Sønderjyderne leverede en god første periode med stringent og disciplineret ishockey, krydret med et par scoringer af forskellig karakter.

Det var Oskar Drugge, der indledte scoringen efter blot 51 sekunder med en snigende skud, som på en eller anden måde fik bevæget sig ind bag klumpen af spillere foran mål og Oskar Östlund.

0-2-målet var formidabelt. Sønderjyderne kombinerede sig op gennem banen med næsten førstegangspasninger og hele angrebet endte hos Villiam Haag, der scorede sikkert med et fladt skud. Der var ikke engang spillet fire minutter.

Perfekt start for sønderjyderne, der holdt tæt helt frem til det 30. minut. Filip Karlsson blev spillet fri inde foran mål og huggede som en klapperslange til 1-2. Håbet levede igen for Rungsted i en på aftenen temmelig stille Concordium Arena

Der gik blot et enkelt minut, så var sønderjydernes føring på to mål. Nikolaj Krag-Christensen afsluttede til 1-3 på tavlen, og sønderjyderne var stadig nogenlunde i kontrol.

Men Galbraith måtte stadig op med store redninger. Ikke mindst da Lucas Andersen havde en gigantchance helt inde under målet. Den nappede den rutinerede SønderjyskE-målmand. Også Steve Whitney havde et par større chancer, men SønderjyskE forsvarede glimrende og arbejdede sig til marginalerne denne aften.

Rungsted satsede med seks mand på isen og ingen målmand, og det hele endte med, at Gabriel Desjardins satte sønderjydernes fjerde mål.

Dermed er Rungsted foreløbig distanceret i kampen om top fire-pladserne, mens SønderjyskE og Esbjerg deler fjerdepladsen - begge hold er tre point efter Odense Bulldogs på tredjepladsen.

GOALSHOW: Se målene fra Esbjerg-Frederikshavn Aaltonen debuterede med to point