SønderjyskE-Frederikshavn White Hawks 5-1 (1-1, 1-0, 3-0)

Fredag eftermiddags sene opgør mellem SønderjyskE og White Hawks var en kamp mellem et hjemmehold med kniven for struben efter en stribe usammenhængende præstationer og et udehold med selvtillid ovenpå OT-sejren mod Esbjerg fredag aften.

Mario Simioni havde fundet tilbage til sæsonstartens kædeformationer, og det skulle vise sig at være et effektivt træk.

Værterne kom ud med den energi, der har været en mangelvare hos holdet de seneste kampe.

Trods en tidlig chance til Aleksi Halme og udeholdet, så var det hjemmeholdet, der producerede de største muligheder i kampens indledning.

Mike Little var tæt på med en baghånd efter et par minutter. Og da Villiam Haag minutter efter kom igennem i banens højre side, var der gevinst.

Haag hamrede pucken ind højt bag Galansky.

Kort efter fandt Charlie Combs en næsten fri Alex Lavoie foran mål, men canadieren fik ikke ordentligt træf på skiven, der røg over buret.

I stedet slog White Hawks kontra efter en fejlpasning fra Steffen Frank i offensiv zone.

To mod en serverede Halme pucken for Christopher Frederiksen, men Galbraith i sønderjydernes mål klarede ærterne med en flot sideforflytning.

Spillet var egentlig ganske tempofyldt, men der var plads til forbedringer på begge sider. Især antallet af fejlpasninger var bemærkelsesværdigt de første tyve minutter.

Midtvejs i perioden var Victor Björkung dog fulgt med frem, hvor landsmand Haag fandt ham tæt under mål. Men Galansky fik med snilde og en portion hæld afværget en mulig 2-0 føring.

Defensiven har været et fokuspunkt hos hjemmeholdet, og den var da til tider også udfordret i første periode.

Efter et lille kvarter fik Mike Little ikke afvist energisk nok bag mål og i slottet stod Jesper Dalroth helt fri.

Svenskeren trykkede af og Patrick Galbraith fik kun halvklaret.

I det efterfølgende klumpspil, fik den tidligere SønderjyskE spiller Daniel Madsen trykket skiven det sidste stykke over stregen, 1-1.

Det rystede sønderjyderne, og den resterende del af perioden, var det White Hawks, der havde bud efter føringsmålet.

Suisto løb problemfrit ind i zonen, hvor han trykkede af, men Galbraith fik med en refleks med benskinnen reddet 1-1 til pausen.

Björkungs første fuldtræffer

SønderjyskE havde bud efter et tidligt føringsmål i anden periode.

Alex Lavoie fra tæt hold og Villiam Haag midt for mål måtte dog se Galansky trække det længste strå i begge tilfælde.

Gæsterne ville selvsagt også gerne i front og Rubaniks slagskud havde også retning mod kassen, men Galbraith fik samlet benene og afværget.

Ud af nærmest ingenting fyrede Bryhnisveen minuttet efter pucken på kassen og den prellede mod overlæggeren, før Galansky nåede at blinke. Marginalerne ikke med nordmanden.

Der var godt gang i kampen og især udeholdet lurede på de hurtige omstillinger, når de sønderjyske backs stødte med frem.

En sådan mulighed opstod til svenske Trkulja, men heller ikke han formåede at sætte scoringstavlen på arbejde.

Halvdelen af perioden spillet og alt var åbent.

Victor Björkung var tæt på sin første fuldtræffer mod Rødovre, men måtte vente til i eftermiddag.

Fra face off cirklen, hamrede han pucken ind bag Galansky og sendte atter værterne i front.

Matchens første udvisning tilfaldt Oliver Gatz, der lavede en slashing i sit forsøg på at rydde op efter en skidt pasning fra Nikolaj Krag.

Gæsterne fik sat spillet fint op og blandt andre var Halme tæt på med en styring. Men da Christopher Frederiksen også måtte en tur i skammekrogen, var det slut med overtallet for nordjyderne.

Med fem minutter til pause, var Krag atter uheldig med en pasning og Halme kom afsted på en friløber.

Galbraith var klar og snuppede den hurtige finnes afslutning.

Galbraith stod generelt en mere end solid kamp, og man må også fremhæve Gabriel Desjardins, der ofte går lidt under radaren, men igen i dag leverede en enorm arbejdsindsats.

På negativsiden hos SønderjyskE, måtte Charlie Combs humpe fra isen efter en batalje omkring blå linje og da SønderjyskE kort efter tilmed kom i undertal snerpede det til for hjemmeholdet.

Patrick Galbraith stod nærmest på hovedet og fik på utrolig vis forhindret en ellers helt fri Christopher Frederiksen i at skubbe pucken ind i et helt oveni mål og dermed forsvaret en smal føring til pause-teen.

Hjemmesejren konsolideret

De sidste tyve minutter skulle White Hawks derfor jagte, og høgene fik en stor mulighed ved Christoffer Åkesson tidligt i perioden, men Galbraith igen på plads med en redning.

Charlie Combs vendte tilbage til et enkelt skifte, men det gik ikke for den lille amerikaner, der desværre for SønderjyskE måtte skøjte til tidlig omklædning.

White Hawks, ført an af Trkulja og en stærkt spillende Halme forsøgte at etablere et pres dybt i værternes zone.

Men da Christopher Frederiksen for anden gang måtte tage den tunge gang i straffeboksen efter tre minutters isdans, gjorde han unægteligt arbejdsbetingelserne sværere for gæsterne.

Villiam Haag var tæt på i powerplayspillet, men det var landsmanden Victor Björkung der igen fik has på Galansky.

Aftenens andet projektil fra den offensive svenske back sendte værterne op med to bare fem minutter inde i perioden.

De godt 1800 tilskuere kunne nu skimte en længe ventet gevinst og jublen var derfor også ekstra stor, da Steffen Frank udnyttede Max Tjernströms sublime forarbejde til at lukke kampen syv minutter før tid.

Ganske vist satsede nordjyderne i slutfasen seks mod fem, men det gav bagslag med endnu en sønderjysk scoring.

Kaptajn Villiam Haag sendte en baghånd i det tomme net og satte dermed den fjerde svenske scoring denne eftermiddag i Frøs Arena.

5-1-sejr til SønderjyskE og tiltrængt både spillemæssig og pointmæssig fremgang.

Holdets svenske spillere gik forrest og havde en stav med i alle fem scoringer og bag sig havde de en sikker sidste skanse i Patrick Galbraith.

Hos gæsterne var kæden med Aleksi Halme en evig trussel, men det blev ved lige ved og næsten for finnen og hans kædekammerater.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra SønderjyskE-Frederikshavn Smal 3-1-sejr til Herning over Herlev