Første periode tilhørte helt og aldeles Esbjerg, der kunne og burde have haft en solid føring efter de første 20 minutter. Siden kom Rungsted dog langt bedre med i kampen, og både i anden og i tredje periode var Esbjerg til tider hårdt presset. Men trods en satsning i slutfasen, så lykkedes det ikke for Rungsted at få point med hjem fra Vestkysten.

Esbjerg Energy – Rungsted Seier Capital 2–1 (2-1, 0-0, 0-0)

Esbjerg bød søndag eftermiddag indenfor til Metal Liga-premiere i Granly Hockey Arena. Kampen var på forhånd lidt speciel, da der for Esbjergs vedkommende var gensyn med en god gammel kending i Rungsted-boksen, hvor succesfulde Mark Pederson, efter syv sæsoner i spidsen for Esbjerg, nu indtager positionen som cheftræner i Rungsted.

Rungsted indledte sæsonen fredag aften, hvor det på egen is blev til et nederlag på 5-6 efter overtid mod Rødovre. Til søndagens opgør stillede Rungsted i stærkeste opstilling, mens Esbjerg var uden en syg Yanick von Bergen. Målmandsduellen stod mellem Mathias Seldrup og Oskar Östlund.

Esbjerg dominerede åbningsperioden og tog føringen

Værterne leverede den første trykbølge tidligt i åbningsperioden, hvor Josh Winquist ikke var mange centimeter fra at kunne bringe vestjyderne i front, allerede inden der var spillet 20 sekunder. Men canadieren kunne lige akkurat ikke nå frem til fjerneste stolpe i rette tid og pucken susede dermed forbi opstanderen.

Gæsternes Morten Jensen tog kampens første udvisning efter tre minutters spil, da han måtte til afkøling for en interference på Thomas Mondrup. Esbjerg viste glimrende takter i det efterfølgende overtalsspil, da Philip Larsen afsluttede en fornem offensiv aktion med at sende en perfekt timet pasning på tværs til Csanad Erdely. Men Östlund forhindrede et vestjysk føringsmål ved den lejlighed.

Rungsteds svenske keeper måtte dog strække våben netop som Rungsted blev fuldtallige, da Victor Sand opportunistisk forsøgte sig fra mellemdistancen med en flad afslutning. Skuddet var lige netop hårdt nok til at gå under Östlund og snige sig over stregen til 1-0. Det var vestjyderne ikke helt uheldige med.

Til gengæld var der intet heldigt over Esbjergs næste mål, der var en sand perle. Esbjergs forwards viste en imponerende indbyrdes spilforståelse, da man broderede sig gennem gæsternes defensiv med ”hæl og tå”. Oliver Kjær og Andreas Grundtvig kombinerede, mens Aleksi Halme gik på mål med perfekt timing. Den finske forward skulle således blot sætte bladet på, for at fordoble vestjydernes føring.

Der havde stået Esbjerg på langt det meste i kampens indledning, men Rungsted fik nu arbejdet sig bedre ind i kampen. Man noterede sig et glimrende forsøg fra distancen til Albin Lindgren i det 10. minut, men også Steve Whitney viste prøver på sine kvaliteter.

Mod slutningen af perioden lykkedes det da også for gæsterne at komme på tavlen. Som ved Esbjergs andet mål var der tale om fornemt kombinationsspil. Efter en faceoff i Rungsteds zone formåede nordsjællænderne hurtigt at vende spillet, og som man krydsede Esbjergs blue line var det Jack Jacome og Gustav Green, der i fællesskab fik sat Rasmus Anderson op til afslutning ganske tæt under mål. Her svigtede gæsternes målræv ikke, da han sikkert eksekverede til 2-1, som også var stillingen efter de første 20 minutter.

Dramatisk anden periode uden scoringer

Anden periode fik en ganske livlig start, hvor der var gode tilbud i begge ender indenfor de første par minutter. Som perioden skred frem satte gæsterne sig dog i stigende grad på løjerne, der også tog til i intensitet og fysik.

Dette blev første gang eksemplificeret efter seks minutters spil, hvor Esbjergs Arturs Salija ramte Rungsteds Matthias Asperup med en hård men ren tackling, der sendte den elegante og sympatiske forward i isen. Dommerne dømte i første omgang en stor straf til Salija, men efter en videogennemgang blev denne konverteret til to minutter for interference.

I powerplayet, der fulgte i kølvandet på den udvisning, var gæsterne enormt tæt på en udligning, men Mathias Seldrup præsterede en fænomenal mirakelredning inde på stregen. En situation, som i øvrigt også krævede en videogennemgang.

Jo, der var for alvor kommet gang i løjerne i Granly Hockey Arena. Få øjeblikke senere førte en uoverensstemmelse omkring Esbjergs mål til en infight mellem Esbjergs Gordie Ballhorn og Rungsteds Lucas Andersen. Resultatet heraf blev, foruden et par øretæver, en 5-minutters udvisning til Ballhorn, mens Andersen slap med to minutter i skammekrogen.

Vestjyderne var til tider presset helt i bund under gæsternes power play, men med lige dele hjerte og offervilje lykkedes det hjemmeholdet at holde stand. Rungsted formåede dog at fastholde momentum efter Esbjergs store straf og det brændte flere gange gevaldigt på omkring Esbjerg-målet, hvor det dog lige så mange gange kneb med skarpheden hos Rungsteds forawrds.

Esbjergs Thomas Mondrup indkasserede en udvisning tre minutter før pausen, men gæsterne formåede heller ikke at slå kapital af muligheden denne gang. Det ændrede dog ikke på det overordnede indtryk af, at gæsterne slap klart bedst fra de midterste 20 minutter.

Spænding til det sidste, da Rungsted satsede alt

Tredje periode bar længe præg af stillingskrig og et højt spændingsniveau, mens der ikke blev taget de store chancer i det offensive spil.

Esbjergs Søren Nielsen viste prøver på sin kunnen i det 5. minut, hvor han ført var tæt på at overliste Östlund i målet, mens han øjeblikket efter fandt Rasmus Bjerrum med en rigtig fin pasning. Men Rungsted-keeperen lod sig ikke overliste.

Efter 13 minutter var Rasmus Andersson tæt på at fordoble sin og Rungsteds målscore, da han kom frem til en glimrende afslutning. Men Seldrup nåede forflytningen i tide og tog fra med benskinnerne. Esbjerg vendte herefter hurtigt spillet og i modsatte ende var Csanad Erdely efterfølgende mindst lige så tæt på for Esbjerg.

Jeff King fik raget en udvisning til sig fire minutter før slutsignalet. Mark Pederson udbad sig en timeout med 2:58 tilbage og ca. 20 sekunder senere satsede Rungsted hele butikken, da Östlund blev erstattet af en ekstra markspiller. Men trods spil i seks mod fire og sidenhen seks mod fem, så lykkedes det ikke for Rungsted at udligne og kampen sluttede dermed 2-1.

GOALSHOW: Se målene fra Esbjerg-Rungsted Trods 2-6-nederlag: Endnu en respektabel Aalborg-indsats i CHL