Aalborg leverede fornuftig kamp mod Lukko Rauma, der kom topmotiveret til Sparekassen Danmark Isarena

Endnu et finsk storhold på besøg i Sparekassen Danmark Isarena denne søndag. Lukko Rauma sikrede sig den anden sejr i denne sæsons europæiske kampagne, men kom ikke sovende til 6-2-sejren mod et hårdt kæmpende nordjysk mandskab.

Vi var vidne til en dejlig underholdende og til dels også ganske velspillet første periode. Både hjemmeholdet og gæsterne kom for at spille fremadrettet hockey, og Lukko Rauma-angriberne fik skudt Albert Adamsen varm i kampens begyndelse.

Adamsen fik en solid start på kampen, men måtte lade sig passere af Linus Nyman, der satte et centimeterpræcist svirp over til fjerneste stolpe efter otte minutter.

Tre minutter senere havde en finsk angriber placeret sig så perfekt inde foran Adamsen, at den danske keeper ikke kunne se skuddet fra Tarmo Reunanen. Pucken drev hele vejen ind og gennem skinnerne på Adamsen. Gæsterne var foran med to.

Var det et farvel og tak til Aalborgs chancer for endnu en europæisk overraskelse?

Det umiddelbare svar var nej.

I hvert fald angreb hjemmeholdet opportunistisk og det endda med både Matt Salhany, Julian Jakobsen og Kirill Kabanov på tilskuerpladserne med skader.

Anders Koch viste flere gange sit formidable skøjteløb, og Aalborgs første powerplaymulighed blev fremragende udnyttet, da Pierre-Olivier Morin styrede Patrick Bjorkstrands pasning flot i nettet. 1-2 og startskuddet til en Aalborg-offensiv i periodens slutminutter.

Det blev ved lige ved og næsten perioden ud. Igen lagde man mærke til unge Magnus Boesen, der var fuldstændig respektløs – på den gode måde.

Favoritterne fra Finland skruede op i anden periode. Først udnyttede Linus Nyman en frygtelig Aalborg-udskiftning til at eksekvere en friløber og lige omkring den halve time var Aalborg så hårdt presset i bund, at en træt Bo Hanson til sidst måtte tage en udvisning.

Lukko Rauma leverede dejlig konsekvent ”klap-klap”-powerplay. 4-1-scoringen af svenske Ponthus Westerholm var kampens hidtil bedste detalje, og vi var lige over halvvejs i kampen. Anden periode bød på yderligere to scoringer, en til hvert hold.

Calder Brooks, der har vist gode takter i CHL-kampene, var Aalborgs målscorer til 2-5 for øjnene af Champions Hockey Leagues CEO, Martin Baumann, der var på besøg i Nordens Paris på denne grå søndag i det nordjyske.

Også Nikolaj Ehlers var såmænd i hallen som medkommentator på Viaplay, og Ehlers kunne se finnerne være stærke og effektive i powerplay for anden gang i kampen, da Jami Krannila scorede til 6-2 i Lukko Rauma-favør. Aalborg-højdepunktet i tredje periode var en formidabel dobbeltredning af Albert Adamsen, der slap respektabelt fra sin officielle debut i Pirates-trøjen.

Alt i alt kunne Aalborg-træner Garth Murray være fint tilfreds med indsatsen mod et tydeligt topmotiveret finsk mandskab. Sejren på 6-2 var vel et par mål for stor, 1635 tilskuere kunne konkludere, at Aalborgs første del af denne sæsons CHL-eventyr bød på et enkelt point mod to finske tophold, og det var formentlig et point mere end træner Garth Murray havde kalkuleret med.

De næste opgaver er umulige. Växjo Lakers og Färjestad på udebane kaster næppe point af sig, til gengæld skal Pirates satse alt på at vinde den sidste hjemmekamp mod HC Innsbruck fremme i oktober. Måske er fire point lige nøjagtig nok til at ende i top 16 og gå videre til næste runde.

Tæt kamp: Esbjerg fik lige nøjagtig skovlen under Mark Pedersons Rungsted OPTAKT: Esbjerg Energy-Rungsted SC