Aalborg har endnu ikke lukket mål ind i Bitcoin Arena i kvartfinalen

Aalborg Pirates havde taget turen til Hørsholm, og var klar fra start i jagten på en 3-1 føring i kvartfinaleserien mod Rungsted Seier Capital.

Der var meget på spil for hjemmeholdet, som gerne ville bringe sig på 2-2 i kampe, og dermed gøre serien til en bedst af tre kampe.

Unge David Grubak vogtede målet for hjemmeholdet, og han fik noget at se til fra starten af.

Aalborg hældte masser af pucke på mål, og så blev der arbejdet stenhårdt på alle returene.

Aalborg startede lidt afventende, og sørgede for at holde Rungsted langs banderne og i hjørnerne, og så med simple midler fik man pucken hurtigt op i Rungsteds zone. Bande ud, overlap og afslutning kunne opskriften næsten have lydt.

Omkring midt i første periode slap Persson afsted med pucken, og efter en hurtig et-to med Setkov afsluttede den elegante svensker fra en god vinkel, men George Sørensen i Aalborg hev en super redning op af hatten, og reddede kastanjerne ud af ilden for gæsterne.

Og mens spillet bølgede frem og tilbage, med flere hårde nærkampe til følge, så opsnappede Kirill Kabanov pludselig pucken og fra en yderst spids vinkel fik han smidt pucken op i nettaget bag David Grubak. 0-1 til gæsterne.

Kun 15 sekunder senere blev der dømt straffeslag. Jeppe Jul Korsgaard brød igennem, og i en nærkamp med Frederik Bjerrum gik han i isen. Straffeslaget dømt, og fornemt eksekveret af kaptajn Jakobsen. 2-0 til gæsterne med et snuptag.

Anden periode var en uskøn seance, hvor begge hold søgte at få kontrol over kampen. Det lykkedes i anden halvdel af perioden for Aalborg uden de dog fik scoret. Aalborg stod godt i banen og havde et effektivt styrespil, som Rungsted ikke kunne komme igennem.

Fortsat 2-0 til gæsterne inden tredje periode.

Og her lykkedes det bedre for Rungsted at komme frem på banen, og skabe nogle chancer. Men uanset hvad de forsøgte sig med, så stod George Sørensen i vejen. Rungsted sled og slæbte perioden igennem i jagt på målene, der kunne bringe dem tilbage i opgøret, men Aalborg stod godt i banen og spillede klogt og disciplineret.

Rungsted satsede til sidst og hev Grubak ud for en ekstra spiller, men i sidste ende kunne Jeppe Jul Korsgaard smide pucken i tomt mål fra egen zone. Kampen var afgjort, og Aalborg kunne ånde lettet op. Nu kan de afgøre serien på egen is på søndag.

Rungsted har før været bagud 3-1 i kampe, og alligevel formået at gå videre. Sidste sæson i semifinalen mod Esbjerg, så det lignende svært ud, men i sidste ende klarede man sig videre til finalen. Nu skal de vinde de næste tre kampe, hvis de skal spille flere kampe i denne sæson.

HETAG HØJDEPUNKTER: MÅL OG REAKTIONER fra Frhavn-Herning HETAG HØJDEPUNKER: SE MÅLENE fra Herlev-Odense