Herning-angriberen topper både på mål og point i Metal Ligaen

Det kan godt være, at Mathias Bau startede lidt langsomt op og ikke fik scoret i de tre første kampe i Metal Liga-regi, men siden har den lange Herning-angriber for alvor taget fat og fået lagt pucke ind i modstanderens net.

Mathias Bau Hansen står noteret for 14 scoringer og 25 point i sæsonens hidtil 19 kampe for Herning og dermed er han både etter på pointlisten og måljæger-listen i Metal Ligaen.

Med 1.32 point i gennemsnit er han ligeledes den spiller i Metal Ligaen, der har leveret flest point i snit pr. kamp. 

Mathias Bau Hansen har ligeledes været mand for afgørende aktioner i Hernings tætte kampe og har været knivskarp i straffeslagskonkurrencerne, når bonuspointene har skullet afgøres den vej.

Herning-angriberens bedste målstime ligger på fem i træk i oktober måned, og der er næppe tvivl om, at der er kig på Mathias Bau Hansen fra større udenlandske ligaer netop nu - også selv om hans seneste udlandsophold i østrigske Dornbirn ikke var nogen decideret succes. 

Til gengæld har Mathias Bau Hansen tidligere gjort sig bemærket på nordamerikansk jord med succes. AHL-sæsonen i 2017/18 hos Hershey Bears var en succes med 23 point i 58 kampe, inden en skade i milten under VM 2018 i Danmark kostede ham en hel sæson og måske en chance hos Washington i NHL.

I hvert fald var det den almindelige vurdering i ishockeymiljøet, at Mathias Bau på et eller andet tidspunkt nok ville få en enkelt chance i Washington, hvis han holdt ved, men nu kan han altså blot skrive på sit cv, at det er blevet til Capitals-kampe i preseason op til 2017/18. 

Mathias Bau har skudt 155 gange på mål i løbet af sæsonen og har ramt målet 89 gange for Herning Blue Fox. 14 gange er pucken altså gået i kassen. 


Topscorerlisten: Danskerne dominerer (næsten) totalt i toppen Ian Edmondson kommer tilbage til Aalborg Pirates