Herning Blue Fox kan gå på juleferie med en 2-1-sejr over rivalerne fra SønderjyskE. Det blev facit efter en forrygende kamp i Herning som var spændende til det sidste, og som blev afgjort efter et mål i undertal fra Cam Brace.

Herning Blue Fox – SønderjyskE: 2-1 (0-0, 0-1, 2-0) Mens der i stigende grad bliver knyttet bånd mellem Herning og SønderjyskE udenfor isen, så skulle de to hold slås om tre vigtige point på isen denne eftermiddag. Reid McNeill og Jonne Virtanen var tilbage for værterne, mens gæsterne blandt andre savnede cheftræner Mario Simioni.

Midtjyderne fik en spillemæssig fin start på opgøret, og specielt unge Lukas Bang havde et flot første skifte i kampen.

MacGregor Sharp havde gæsternes første chance, men desværre for ham fik han ikke afsluttet ordentligt på et ellers stort tilbud.

Et langskud fra Lasse Lassen voldte Nicolaj Henriksen store problemer i målet da han ikke fik lukket gribehandsken, men han kunne til stor lettelse se pucken dumpe ned på den rigtige side af stolpen.

Herning virkede i det hele taget opsatte på at få pucken lagt på mål ved hver eneste lejlighed, og på den måde lægge pres på vikaren for den skadede Patrick Galbraith.

Gæsterne fik bedre fat i kampen og kunne se både Phil Lane og Konsta Mäkinen være nærgående mod Simon Nielsen.

Herning forstatte dog med at være først på det meste og fik mod periodens afslutning kampens første powerplay. Først da holdene igen var fuldtallige kom værterne frem til chancerne, og det var en af de store Joachim Linnet ikke fik eksekveret trods et godt ridt.

SønderjyskE først på tavlen

SønderjyskE chokstartede anden periode med en scoring efter bare 24 sekunder. Rasmus Lyø sendte et skud fra blå linje mellem venner og fjender, og den puck så Simon Nielsen ikke før det var for sent.

Cameron Brace var i to omgange tæt på at nette udligningen kort efter, men canadieren savnede lige den sidste skarphed i skuddene.

Tilbagevendte Jonne Virtanen var ligeledes tæt på at lyne for hjemmeholdet med en fiks detalje, og Joachim Linnet misbrugte nok engang en kæmpe chance tæt under mål.

I den anden ende var MacGregor Sharp tæt på at udbygge føringen med en styring lige foran Nielsen, men en ellers velspillet ishockeykamp måtte endnu vente på sin næste scoring.

Et powerplay til hjemmeholdet kunne måske være nøglen til at få prikket hul på Henriksen, men Ben Cooper måtte igen konstatere at holdet faktisk var tættere på i fem mod fem.

Da Henriksen så endelig blev fanget af en flot styring strøg pucken akkurat forbi stolpen. SønderjyskE trak en udvisning på Herning, men i samme moment blev Steffen Frank udvist for diving til stor jubel blandt publikum.

Blue Fox tog en ny udvisning kort inden pause, og denne gang blev det også til et powerplay for gæsterne. Heller ikke sønderjyderne imponerede i denne disciplin, men kunne trods alt skøjte til pause med en spinkel føring.

Duft af playoff

Endnu engang åbnede en periode med en tidlig scoring, men denne gang var det hjemmeholdet som kunne juble. Mark MacMillan tog elegant pucken ned i luften og var helt fri foran Henriksen, og i stedet for at skyde spillede han Markus Jensen helt fri, og så var udligningen en realitet.

  • var nær blevet til 2-1 ved Jan Dalecky, men igen leverede Henriksen en stor redning i målet.

Scoringen satte yderligere fart i skøterne på rævene, og selvom holdet ellers måtte spille i undertal skulle de også få sat scoringen til 2-1. Cam Brace der for alvor er ved at vise sit værd i Blue Fox-trøjen sendte et perfekt skud i mellemrummet mellem benskinne og handske.

SønderjyskE måtte derfor for første gang i kampen satse i deres offensiv, og Martin Eskildsen burde have sendt de lyseblå tilbage i kampen. Han valgte at skyde selv efter en midtjysk blunder, og det var set i bakspejlet den forkerte beslutning.

I den anden ende havde Lasse Lassen nær sendt Kvik Hockey Arena i ekstase, men han måtte se sin afslutning prelle af på stængerne.

Der resterede stadig tilstrækkelig tid på klokken, og tilskuerne kunne se frem til en nervepirrende afslutning på kampen.

Morten Poulsen var uhyre tæt på at udbygge føringen med mindre end tre minutter tilbage, men Henriksen hev en fabelagtig desperationsredning op af hatten.

Gæsterne tog time-out med 1:34 tilbage på uret og Henriksen blev taget ud i en sidste satsning. Blue Fox sled dog sejren hjem og tjekkede tre vigtige point ind på kontoen.


Så faldt Fort Aalborg - Esbjerg vandt i overtid Frederikshavn sænkede Odense uden problemer