Kampstart 19:00 i Concordium Arena

Det er næsten en kliché i disse dage, men også i Rungsted er der uhyre vigtige Metal Final4-point på spil i aften.

Hjemmeholdet kæmper for sin sidste chance for at komme med i ræset, mens SønderjyskE med nederlaget i straffeslag i Rødovre i søndags tabte værdifulde point i kampen for at komme med i det fine selskab. 

Regnskabet for Rungsted er en sejr i aften, og så et håb om at SønderjyskE slår Odense på fredag, og Rungsted selv vinder over Herlev samme aften. Vupti, så vil Rungsted virkelig være inde i kapløbet, men først skal pointene lige hentes. 

Det er første gang de to mandskaber mødes i denne sæson, og det afslutter også SønderjyskE's busmareridt for denne omgang. Siden onsdag har holdet været i Berlin, Esbjerg, Rødovre og altså nu Rungsted for at spille ishockey, og det er gået knap så godt med blot et point i de tre kampe, der er spillet. 

I aften i Rungsted kommer hjemmeholdet også fra et ærgerligt pointtab, idet det blev til et nederlag på 2-3 efter straffe mod Frederikshavn, i en kamp, hvor Rungsted for i de sidste minutter fandt evnen til at trænge igennem de frederikshavnske forsvarsmur. Der skal skabes mere og spilles med mere intensitet hos Rungsted i aften.

Sønderjyderne har også brug for en sejr og har ligger også altså også med lutter nøglekampe tilbage frem mod 16. spillerunde. Søndag blev det 3-4 efter straffe i Rødovre. 

- Vi har fortsat 15 point at spille om, men det vil være rigtigt dejligt med en sejr i morgen aften, siger træner Førster til klubbens hjemmeside. 

- Vi spiller en rigtig god første periode i Rødovre og burde have ført med flere mål, men Rødovre er Rødovre og gør det bare sindssygt godt på hjemmebane. Vi har dog alle chancer for selv at afgøre det, men misbrugte alt for ofte Det skal vi lave om på tirsdag aften, hvor vi også endnu engang skal have fokus på at undgå unødvendige udvisninger, for de har været dyre at tage i år. I søndags ikke mindst, når man spiller imod et Rødovre hold, som har et af ligaens bedste powerplay, lyder det fra SønderjyskE-træneren. 

Skader/karantæner: Rungsted manglede senest Oskar Östlund, Mathias Røndbjerg, Morten Jensen og Valdemar Hull, mens SønderjyskE var i Rødovre uden Valdemar Ahlberg. 

Det forventer vi: En ganske åben kamp, hvor begge hold spiller fremad. Rungsted på grund af hjemmebanen, SønderjyskE i revanchelyst i forhold til søndag. Gæsterne smal favorit med en lidt bredere trup. 

Hold øje med: Theo Keilin havde assist på begge mål for Rungsted i fredags, mens Joseph Jonsson endelig ser ud til at have skudt sig i gang for sønderjyderne. 

Historikken: Det første møde mellem holdene i denne sæson. I sidste sæson vandt sønderjyderne 4-0 over Rungsted efter fire meget tætte kampe i kvartfinaleserien, mens grundserieopgørene sluttede 5-1 i kampe i SønderjyskE-favør. Endelig vandt SønderjyskE Metal Final4-finalen med 7-0. 

Statistikken: De to hold ligger nogenlunde lige over de seneste fem kampe. Rungsted står med syv point, mens SønderjyskE har otte point "på den konto". 

Metalligaen.tv: Har Henrik Bauch på plads i Rungsted, hvor han guider seerne gennem 60 minutter. 


OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Esbjerg Energy