Tag med på en rundtur fra Nordjylland til Nordsjælland

Sæsonstarten nærmer sig, og vi tager derfor en tur rundt til de ni klubber for at tage pulsen på de ting, 

Aalborg Pirates har syv backer i truppen med unge Mads Frederiksen som syvende mand. Der er ingen tvivl om, at de forsvarende mestre er på jagt efter en importback mere, der skal supplere allerede indkøbte Bo Hanson. Aalborg indleder sæsonen torsdag aften, hvor de forsvarende CHL-mestre Tappara Tampere er på besøg. 

Frederikshavn White Hawks tabte i weekenden igen til Herning, men kunne trods alt glæde sig over, at nederlaget ikke blev så klart og tydeligt som i den første kamp. Samtidig var den nye kaptajn Christopher Frederiksen knivskarp med to mål på to friløbere. Frederikshavn kunne fredag aften glæde sig over 2-1 over rivalerne fra Aalborg.  

Herning Blue Fox hældt masser af mål ind i testkampene. Det blev 6-3 mod Frederikshavn i weekenden, som supplerede 11-2 over Hvidovre torsdag. Magnus Carlsen har scoret hele seks mål i fem testkampe og flere af dem har været ret pæne. Carlsen har som bekendt sin fine teknik som en absolut force. 

SønderjyskE har Jacob Schmidt-Svejstrup i truppen i denne sæson. Et spændende "nyt" navn, der har spillet i Nordamerika siden 2013/14-sæsonen. Schmidt-Svejstrup er dog på ingen måde ubekendt med medspillerne i truppen. Han har nemlig spillet ungdomshockey i Gentofte med William Boysen og Valdemar Ahlberg. Står i øvrigt også på Eliteprospects med det nordamerikanske alias "Jake Schmidt". 

Esbjerg Energy spiller i morgen den sidste testkamp inden sæsonen går i gang for alvor. Vestjyderne møder Frederikshavn White Hawks, og det er ikke blot Esbjerg Energy og gæsterne, der tester. Metalligaen.tv er nemlig også på med "ugens kamp" setuppet, som vi kommer til at se i løbet af sæsonen. Det betyder flere kameraer og medkommentator. Søren Kaster og Michael Eskesen er dine værter.

Odense Bulldogs sagde som bekendt farvel til Jake Elmer i lørdags. Samarbejdet fungerede ikke, men Jake Elmer er allerede videre. Han har skrevet kontrakt med Dundee Stars i EIHL. Er afløseren svenske Joakim Thelin? Hockeymagasinet har forfulgt det spor og detektiverne på det site plejer ikke at skyde helt forbi, når det gælder nye spillere på vej ind i folden hos Metal Liga-klubber. 

Rødovre Mighty Bulls er et af de hold, der stiller med en ren dansk målmandsduo. Olaf Eller har valgt William Rørth og David Grubak som duo i denne sæson, og begge besidder en solidt topniveau. Det ved vi fra tidligere optrædender hos Rødovre og Rungsted. Nu er det vigtigt, at både Rørth og Grubak viser en stabilitet over længere tid, så Rødovre kan komme op og kæmpe om pladserne i slutspillet.

Rungsted Seier Capital kommer i indeværende sæson med et næsten "helt nyt" hold. Fredag aften fik nordsjællænderne ørerne i Södertäljes powerplay-maskine. Allsvenskan-holdet scorede hele fem mål i overtal mod Rungsted og beviste både fredag i Rungsted og lørdag i Herlev, at Allsvenskan synes at være en klasse over Metal Ligaen. Mon ikke Mark Pederson også kigger på sin boxplay og træner den frem mod fredagens længe ventede premiere. 

Herlev Eagles må håbe på, at ordsproget "en dårlig generalprøve giver en god premiere" holder stik. I weekenden spillede Herlev seks perioder uden at score mål i nederlagene på 0-2 mod Rødovre og 0-4 mod Södertälje. Positivt for Herlev var det dog, at det lykkedes at skabe mange chancer og have et vist spilovertag mod Rødovre over 60 minutter. Og Joseph Jonsson og co. løber vel næppe tre perioder mere uden at passere modstandernes målmand. Premiere fredag mod Odense Bulldogs. 


ODENSE holder spillerpræsentation onsdag aften Odense Bulldogs henter stærk svensk forward