De lyseblå er videre til næste runde af playoffs

Rungsted Seier Capital-SønderjyskE 2-3 (0-1,2-1,0-0) 0-1 Det blev William Pelletier, der blev matchvinder og sendte SønderjyskE ind i semifinalen efter et par års fravær.

Badeboldene væltede ind små seks minutter inde i overtiden efter endnu en tæt match - sådan har det været hele serien - efter en omdiskuteret situation, hvor Rungsted-spillerne så en udvisning i sekunderne før scoringen.

Men dommerne kiggede video og konstaterede, at målet var i orden. Og dermed kunne jublen for alvor bryde løs hos udeholdet. William Pelletier har været en af seriens bedste spillere og canadierens comeback efter en lang skadespause før denne serie har i den grad været vellykket.

Det samme har Rungsted-spillernes indsats, for alle fire kampe var tætte og jævnbyrdige, og det var formentlig også en af grundene til, at hjemmeholdets spillere kogte over af frustrationer efter SønderjyskE's sejrsmål.

I en tæt første periode (7-5 i skud) scorede SønderjyskE det eneste mål. Den klejne back Gustav Nielsen er efterhånden blevet en yderst målfarlig spiller om "mønsterbryder" og det var hans fremstød, der førte til første periodes eneste mål.

En anden back, Albin Lindgren, er knap så offensivt anlagt som sin svenske kollega i Vojens, men det var Albin Lindgren, der stødte med frem og gav Rungsted luft kort inde i anden periode. Rasmus Andersson leverede en "Andersson-Classic" små fem minutter senere, da han smadrede et slagskud op i nettaget til 2-1. Stor jubel blandt hovedparten af de 1161 tilskuere på en intens ishockeyaften i Nordsjælland.

Rungsted-føringen holdt frem til periodens slutfase, hvor sønderjyderne erobrede pucken bag mål. Inde foran stod David Madsen og udlignede til 2-2. Sønderjyderne har ikke været nemme at rende fra i denne serie og var det altså heller ikke denne aften, hvor en tæt og jævnbyrdig tredje periode blev afsluttet med en udvisning til Rasmus Andersson.

Hverken i fem mod fire eller den efterfølgende fire mod tre i begyndelsen af overtiden, lykkedes det at udnytte for gæsterne. Og så røg vi altså ikke mere end seks minutter ind i overtiden, så var festen forbi for Rungsted, der gjorde det godt i serien, men var oppe mod et afklaret og selvtillidsfyldt SønderjyskE-hold, der var en tand skarpere i hver eneste kamp og dermed fortjent er i semifinalen.

"FLASH" stopper karrieren: Farvel til en lille, stor spiller i Metal Ligaen GOALSHOW: SE MÅLENE fra Esbjerg Energy-Odense Bulldogs