Nøgledatoerne for den kommende Metal Liga-sæson

Metal Ligaen 2021/22:

* Har deltagelse af 9 klubber: 
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE
Frederikshavn White Hawks
Aalborg Pirates
Esbjerg Energy
Herning Blue Fox
Herlev Eagles
Rødovre Mighty Bulls
Odense Bulldogs

De ni hold i Metal Ligaen spiller i alt 216 kampe frem til grundspillets afslutning. Holdene mødes seks gange indbyrdes i løbet af grundserien. I alt 48 kampe pr. hold. 

Grundspillet afsluttes 7. marts 2023. 

I kvartfinalerne mødes nummer 1 med 8, 2 med 7, 3 med 6 og 4 med 5.

I semifinalerne mødes bedstplacerede hold med dårligst placerede hold fra grundspillet. De to øvrige hold mødes i den anden semifinale. 

Alle serier spilles "bedst af syv" kampe. 

De fire hold til Metal Final4 – pokalturneringens slutspil – findes, når alle hold har spillet 16 kampe.

De danske mestre spiller i Champions Hockey League 2022/23. Vinderen af Metal Final4 spiller i Continental Cup 2022/23. Hvis et hold vinder ”The Double”, får nummer to i Metal Ligaen tilbudt pladsen i Continental Cup.

Sådan blev kampprogrammet lavet:

Efter programmets ”turneringsnøgle” blev lagt frem, kom klubberne med individuelle ønsker. Programmet blev derefter lagt via et samarbejde med virksomheden LigaLytics, der har specialiseret sig i lægge turneringsprogrammer, der passer til klubbernes ønsker og fordeler de attraktive kampe jævnbyrdigt. 

Der blev taget hensyn til, at Aalborg spiller med i Champions Hockey League. 

Der er naturligvis mulighed for flytninger af kampe, hvis aktuelle situationer skulle opstå. Men det er ikke hensigten. Eventuelle ændringer vil blive annonceret på Metalligaen.dk.