Tiltrængt sejr til tabel-etteren over SønderjyskE

Aalborg Pirates-SønderjyskE 3-1 (0-1,1-0,2-0) Det var en tiltrængt sejr og revanche til Aalborg Pirates, der tirsdag aften vandt over SønderjyskE med 3-1. Den tidligere SønderjyskE-spiller Matt Salhany blev matchvinder med 2-1-målet i en sekvens, der uden tvivl kunne betegnes som kampafgørende.

For lige inden Salhany var på pletten, havde sønderjydernes Max Tjernström haft en kæmpe chance i den anden ende, men brændte på George Sørensen på få meters afstand.

Aalborg fik omstillet spillet, og til sidst kunne Matt Salhany slå pucken ind til 2-1. På det tidspunkt var vi godt 47 minutter henne i en jævnbyrdig topkamp.

Den begyndte med en stærk første periode af gæsterne, der sad på spillet i de første 20 minutter. Det gav bonus med Villiam Haags scoring til 1-0 kort før pausen.

Hjemmeholdet havde den nye back Jimi Jalonen med. Han gjorde et glimrende indtryk. Den nye canadier, Brayden Sherbinin, var endnu ikke blevet klar.

Pirates sled og slæbte hårdt for at komme ind i kampen, og hjemmeholdets fjerdekæde lagde for med et godt stykke arbejde. Thomas Andersen fik kapital ud af anstrengelserne med sin scoring til 1-1, der også var stillingen efter anden periode.

På det tidspunkt havde Jens Nielsens tropper allerede fået vasket 0-10-pletten af fra de to klubbers seneste møde, og så kom altså Salhanys mål til 2-1. Der var kontroverser efter 3-1-målet, der faldt i tomt bur med et halvt minut igen.

Kirill Kabanov kom fri, Rasmus Lyø nåede at komme tilbage og fik forhindret Kabanov i at score. Sønderjyderne mente, at Lyø tog pucken først, dommerkvartetten var uenig og dømte mål til 3-1.

Dermed sluttede en fin kamp mellem tabellen etter og toer. Matchen lovede godt for et kommende slutspil, hvor de to hold sagtens kan komme til at støde ind i hinanden.

"Æg" til Rødovre på hjemmebanen OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Esbjerg Energy