Esbjerg vandt med stensikre 6-0 over Mighty Bulls i Holger Danske Arena

Rødovre Mighty Bulls – Esbjerg Energy 0-6 (0-3, 0-1, 0-2)

Det snerper til i de sidste kampe af grundspillet. Esbjerg har fokus på en så god placering som mulig, og Rødovres ditto mod den forjættede ottendeplads denne aften i Holger Danske Arena.

Desværre for hjemmeholdet var holdets kvikke Marcus Almquist ude med sygdom, men ellers i stærkeste opstilling. Hos gæsterne manglede også en af de bærende kræfter Phillip Larsen, på kampkortet.

Det skulle vise sig, at Esbjerg bedst kunne klare fraværet af Larsen. Det blev til en stensikker 6-0-sejr til gæsterne.

59 sekunder var spillet, og gæsterne bragte sig i front ved Grayson Downing der med hjælp af en Rødovre skøjte passerede William Rørth.

Chokket fortog sig dog hurtigt for hjemmeholdet, der også fik første overtalsspil efter små fire minutter. Ukoncentreret og omstændeligt ødelagde den oplagte mulighed, hvor det var nærmere scoring til gæsterne, men hjemmeholdet fik sat sit aftryk inden det blev gæsternes tur til powerplay.

Det gik bedre for Esbjergs overtalsspil der med en simpel styring i slottet gav holdets anden scoring. Det var Andreas Grundtvig. Samme Grundtvig udnyttede kort efter en puck i slottet og enkelt satte tredje scoring til gæsterne.

Drama fik vi også i forbindelse med en Rødovre-scoring. Frank Gymer kom ind tæt under mål og fik et puf, der sendte ham ind i Mathias Seldrup, og på returen mål. Men spillet blev takseret til goalie interference og dermed annulleret.

En ellers velspillet og til tider jævnbyrdig første periode endte således med en tremålsføring til Esbjerg.

Anden periode var mere lige end første og især hjemmeholdet bød ind med mere energi uden det fik afgørende betydning for scoreboardet.

Halvvejs havde Esbjerg en mand for meget på isen og dermed en gylden mulighed for scoring til Rødovre. Der var mere format over spillet og gode muligheder, men det forblev lige ved og næsten for Mighty Bulls.

Esbjerg tog sig af næste scoring under en afventende udvisning til hjemmeholdet. Det var Oliver Kjær, der blev krediteret scoringen, dog først efter gennemsyn af dommerne. Ikke flere scoringer i denne periode. 0-4 og en sikker føring til Esbjerg før de sidste 20 minutter.

Tredje periode var en formsag for gæsterne der havde kampen hvor de ville. Rødovre havde mange kvalificerede afslutninger, men Seldrup havde lukket kassen for dagen så de tre point lå klar i bussen til Vestkysten.

Med fem minutter igen frustrationer på isen og fem minutters straf til hjemmeholdets Mads Eller for en alt for høj tackling. Det blev udnyttet af Grayson Downing, der tørt huggede pucken i kassen. Der kom lige en kasse mere ved Andreas Grundtvig, der fuldendte sit hattrick og tenniscifre til gæsterne.

HØJDEPUNKTER: Se målene fra Odense-Herning Aalborg fik revanche for det store nederlag i Vojens