Frederikshavn knækkede i anden periode i Bentax Isarena, Dane Fox fik matchstraf i slutfasen

Aalborg Pirates - Frederikshavn White Hawks 4-0 (0-0, 3-0, 1-0) Til fredagens store lokalbrag i Aalborg var der næsten udsolgt med 4851 tilskuere på lægterne. Der var kun et afsnit, der ikke var udsolgt, og speakeren mente, at man skulle prøve at gætte, hvor det var. Der var allerede en god stemning blandt fansene inden kampstart, hvor der blev sunget frem og tilbage.

Aalborg kom i samme opstilling, som man havde til kampen mod Rungsted i tirsdags, mens Frederikshavn igen havde Nikolaj Krag-Christensen og Christoffer Åkesson med på holdkortet i forhold til kampen i tirsdags.

Aalborg kom stærkt ud til perioden, hvor hjemmeholdet kom til sine første to store chancer allerede indenfor de første 30 sekunder. Et par gode redninger fra Tadeas Galansky på et Frederikshavn-hold, der ikke virkede til at være kommet ud af bussen på trods af den korte tur.

Masser af intensitet på isen, hvor dommerne tillod en del til at starte kampen på. Aalborg fik kampens første powerplay, og der var masser af idé at spore, men det lykkedes ikke for Pirates at sende pucken i nettet.

Aalborg var dominerende i alle spillets facetter fra kampens begyndelse, men Frederikshavn fik arbejdet sig ind i kampen og kom i powerplay et par gange. Det lykkedes for Frederikshavn at komme til enkelte chancer, men George Sørensen var klar og holdt buret rent.

Felix Scheel var tæt på i periodens sidste minut at bringe Aalborg foran, men Tadeas Galansky fik reddet pucken og slået den ud mod hjørnet. I de døende sekunder af 1. periode fik Pierre-Olivier Morin en udvisning, og Frederikshavn kunne derfor starte i powerplay i 2. periode.

Der kom ikke det store ud af det. Kort efter fik Frederikshavn muligheden igen til stor utilfredshed blandt Aalborgs fans, og der blev råbt lidt efter dommer Grumsen.

Masser af spil på midtzonen, hvor der blev kæmpet om alle pucke, og begge hold var meget forsigtige med ikke at give muligheder til modstanderen.

Det var Aalborg, der kom foran cirka midtvejs i perioden, da pucken blev smidt ind foran mål, hvor den ramte Mikkel Højbjerg og gled stille i nettet til 1-0.

Kort efter kom Aalborg i powerplay, og mens Tadeas Galansky rodede rundt omkring stregen, kunne Pierre-Olivier Morin sende pucken i nettet til 2-0.

Det var med til at få mere gang i Aalborgs fans, og det virkede til at lukke noget luft ud af Frederikshavn.

Christopher Frederiksen kom afsted mod George Sørensen, men Sørensen blev den store i den duel, og kort efter blev det 3-0, da Sebastian Brinkman tog pucken med ind i zonen og med en lille screen fra en Frederikshavn-back sendte pucken i nettet.

3-0 til Aalborg efter 2. periode var måske lidt for stort, for Frederikshavn havde haft sine muligheder.

Frederikshavn skulle forsøge noget til 3. periode, og det betød, at man skiftede Tadeas Galansky, der ikke kunne klandres det store for målene, ud, og satte Samuel Jukuri ind.

Aalborg kom også på 4-0, da Scheel fandt en fremstormende Thomas Spelling, der hamrede første gang, og pucken gik i nettet via Jukuris benskinne, da han forsøgte at komme over at dække stolpen.

Frederikshavn virkede til at have opgivet kampen og kiggede frem mod deres kamp på søndag, hvor Rungsted Seier Capital kommer på besøg til en kamp, der kan afgøre pladsen i top4.

Der var dog stadig drama på isen, hvor Aalborgs Victor Panelin-Borg og Frederikshavns Dane Fox havde små nærkampe. Til sidst virkede det til, at det kogte over for Dane Fox, der blev sendt i bad med en matchstraf med få minutter igen.

Rungsted havde godt fat i sjællandsk klassiker 4-1: Herning tog pligtsejren i Odense