Så lykkedes det endelig for frederikshavnerne

Efter en historisk dårlig sæsonstart lykkedes det endelig for Frederikshavn White Hawks.

I 13. forsøg vandt vendelboerne - og endda i ordinær tid - over Esbjerg Energy.

Det bragte både kæmpe forløsning og glæde i Nordjyske Bank Arena - og optimisme frem mod nøglekampen på fredag, hvor White Hawks tager til Rødovre.

De gode tegn begyndte allerede tidligt, da Frederikshavns varmeste pt, Pontus Englund, klappede et powerplaymål ind på en first timer. Der var spillet godt fem minutter og vi skulle helt frem til stort set samme tidspunkt i anden periode, hvor Christopher Frederiksen endelig fik scoret igen.

Frederiksen, der begyndte sin sæson som kaptajn, udnyttede en gigantfejl af Jeff King, der sendte pucken direkte op til Frederiksen, der uden problemer kunne sætte 2-0'eren ind.

Hos Esbjerg anede man et deja-vu af den seneste udekamp mod et bundhold, Rødovre, hvor det blev til et 1-2-nederlag, men inden det kom så vidt, fik Energy reduceret. Det var Jeff King, der fik styret en puck ind og tog revanche for sin fadæse ved Frederikshavns andet mål.

White Hawks fik ny moral inden tredje periode. Rasmus Lahnaviik, også en af imports, vi ikke har set så meget, fik hugget en løs puck i kassen og med 3-1 efter anden periode, var Frederikshavn nu kun 20 minutter fra den første sejr.

Esbjerg gav ikke op. Blot fem minutter inde i tredje periode stod 3-3. Balance i regnskabet. Først ved Salija, der dukkede op inde foran mål og derefter ved Gordie Ballhorn, der trak en puck ind bag Kevin Frydkjær, der duellerede med Christian Elmose i Esbjerg-målet i aften.

Det blev Frydkjær, der vandt duellen, for det lignede et Frederikshavn-hold, der ville vinde mod et svækket Esbjerg-mandskab.

For der var ikke gået et helt minut inden White Hawks igen var foran. Det var den vel nok mest markante spiller endnu i denne sæson, Todd Winder, der tog en tur rundt om målet og piskede pucken op til 4-3 for hjemmeholdet.

En anden import, der også har udfyldt sin opgave i Frederikshavn, Robin Johansson, lukkede og slukkede fem minutter før tid, da Rasmus Lahnaviik leverede en perfekt pasning ind til svenskeren.

Kæmpe jubel blandt hovedparten af de 1044 tilskuere, der fik bevist, at ishockeyholdet i byen stadig.

Blue Fox tog sejr nummer fem på stribe i Final4-nøglekamp OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Esbjerg Energy