Julian Jakobsen blev matchvinder for nordjyderne i Herning

Herning Blue Fox - Aalborg Pirates: 1-2 (0-1, 1-0, 0-0) 0-1

Aalborg Pirates var tilbage i aktion efter et massivt smitteudbrud af Covid-19, men man kunne alligevel stille med tre saftige angrebskæder. Herning skulle ud og revanchere sig efter en lettere tandløs indsats i Frederikshavn, og midtjyderne måtte forventes at være i bedre form end gæsterne.

Pirates drog dog til Herning med fuld fart i skøjterne, og man lagde omgående hjemmeholdet under et stort tryk. Emil Kruse blev testet flere gange i de indledende minutter, og mindre end fem minutter inde i opgøret bragte gæsterne sig fortjent foran.

En iskold Patrick Björkstrand ventede Kruse på halen, og midtjyden vippede pucken op i hjørnet til en fortjent 1-0 føring.

Kort efter kunne Pirates også stille op i powerplay, men det kastede kuriøst nok Hernings første chance af sig. Joachim Linnet fik dog ikke passeret Georg Sørensen.

Efter en første halvdel hvor der stod Aalborg på det meste begyndte Herning at æde sig ind i kampen. Markus Jensen forsøgte samme taktik som Björkstrand, men han fik heller ikke overlistet Sørensen.

Morten Poulsen havde et fint forsøg og Jeppe Jul Korsgaard bød sig til i den anden ende.

Med godt fem minutter tilbage af første periode blev Mathias Bau ramt i hovederegionen af Charlie Curti, og efter en længere videogennemgang blev tacklingen takseret til to minutter mens Bau skøjtede i omklædningsrummet.

Efterfølgende fulgte Aalborg op med to nye udvisninger indenfor et halvt minut, og Herning kunne vel næppe få større chance for at komme på tavlen. Petter Hansson og Daniel Nielsen skød med løst krudt og derfor fik Herning intet udbytte.

Markus Jensen ragede endda en udvisning til sig kort inden pause, og derfor kunne Pirates åbne anden periode i powerplay.

Bau udgik

Mathias Bau skøjtede desværre ikke med holdkammeraterne til anden periode, og spørgsmålet er nu hvor lang en pause der venter den nyligt udtagne OL-spiller. Forhåbentlig er han stadig på det kommende fly til Beijing.

Opgaven blev i hvertfald ikke lettere for Herning nu, men man fik i første omgang undgået flere scoringer imod i gæsternes powerplay.

Aalborg syntes at have taget foden en smule fra speederen, og spillet blev mere rodet i denne periode. Sørensen var sikker i sit mål når de midtjyske forwards forsøgte sig, og derfor syntes Pirates også i kontrol.

Stærkt backspil af Anders Koch forhindrede Teemu Pulkkinen i en friløber, og i den anden ende var Nikolaj Carstensen tæt på at kunne styre pucken bag Kruse.

Kampen bølgede frem og tilbage i denne periode, men de helt store scoringschancer udeblev. Derfor var det en ny stor chance da Herning kunne slutte perioden af i powerplay.

Solidt spil i egen zone betød at nordjyderne så ud til at klare frisag, men to sekunder før periodens udløb kunne Morten Poulsen fra tæt hold sætte udligningen på tavlen. 1-1 inden tredje periode.

Bonuspoint i spil

Alt åbent i tredje periode og tre vigtige point på spil. Spørgsmålet var hvem der ville og kunne investere mest i jagten på sejren.

Mads Christensen og Teemu Pulkkinen strøg afsted i en to mod en, men den erfarne dansker valgte en pasning som ikke var der. Chancen ebbede ud uden at Sørensen måtte i aktion.

I den anden ende fik Aalborg en kæmpe chance da Hansson spillede Korsgaard helt fri, og da Kruse fik afværget var målet åbent da Højbjerg forsøgte sig med en "wrap-around". Heldet med Herning i den situation.

Pulkkinen, der har fået en fin start i Herning, fik en kæmpe chance midt for mål. Finnen fik også sendt en afslutning afsted, og så måtte Sørensen hive en klasseredning op af hatten.

Aalborg pressede efterfølgende hårdt på, og der var flere gange kaotiske tilstande i Hernings defensiv. Emil Kruse virker ikke nær så rolig som i starten af sæsonen, og svenskeren så flere gange vældig usikker ud.

Aalborg sad på spillet og Herning kom ikke frem til meget. De forventede konditionsproblemer så altså ikke ud til at påvirke nordjyderne synderligt.

Overtime blev en realitet da hornet lød, og dermed var der nu kun det sidste point at spille om.

Patrick Björkstrand flækkede en puck på stolpen, og Daniel Nielsen brændte en lille friløber.

Og da straffeslagene kom, fik Julian Jakobsen lejlighed til at afgøre kampen og sendte to point med hjem til Aalborg.

RETRO: Her er Danmarks største ishockeynavn OPTAKT: Herning Blue Fox-Aalborg Pirates