TV2 PLAY-kommentator Henrik Bauch har leveret stemme til et hav af Rungsted-kampe i denne sæson. Her hans vurdering af Seier Capital op til slutspillet via en Q & A.

Rungsted har fået en elendig afslutning på grundserien. Kan de overhovedet samle sig inden kvartfinalen og hvad taler for det?

Henrik Bauch: Det bliver selvsagt vanskeligt for Rungsted at gentage pladsen i de sidste års finaler. Det er der ingen tvivl om. Men - det der taler for Rungsted er, at holdet er stærkt på papiret. Godt powerplay, gode playmakere og dygtige målscoren.

Til gengæld har defensiven haltet i grundspillet. Det der taler for Rungsted, er også deres slutspilserfaring. Spillerne ved, hvad der kræves og de har vist det ved at stå i finalserien de seneste sæsoner. Slutspillet er en ny sæson, lyder klicheen, og der skal Rungsted finde noget frem. Hele grundserien kan ikke bruges til noget som helst nu, og hvis de formår at nulstille mentalt, kan de blive farlige.

Hvad taler til gengæld imod, at de kan samle sig?

Henrik Bauch: Det er som om, de har taget et skridt frem, for så at tage to tilbage. De er i den grad ramt på selvtilliden, og så kan man være nok så god på papiret. David Grubak har været god, men har ingen playoff-erfaring. Östlund er for ubekendt, og ligner ikke en der kan stå på hovedet for Rungsted.

De har gode ledere i omklædningsrummet der nok skal fortælle vigtigheden af slutspillet, men jeg kan godt have mine tvivl om defensiven kan holde stand. Ikke fordi han er en ørn defensivt, men hvis Tim Daly er ude for sæsonen, så mangler der simpelthen bare folk på backsiden.

Giv tre bud på ting, der skal fungere, HVIS de skal overraske mod Aalborg?

Henrik Bauch: Special-teams. Både powerplay og boxplay. Rungsted er ikke dårlig i overtalsspillet, og kan de finde noget kemi, kan det godt blive en gevinst for dem. Omvendt er Aalborgs powerplay nærmest umuligt at tøjle, hvis det ruller. Kan Rungsted holde sig fra udvisninger er de godt hjulpet.

Rungsted skal forsøge at kyse Aalborg fysisk, og få dem til at slå sig hver eneste gang, de kommer ind i offensiv zone. Det bliver en svær balancegang med at tackle ud hver ud, og undgå at dommerne løfter armen.

Har man set forskel på Rungsted med trænerskiftet fra Erik Hjalmarsson til Roy Johansen?

Henrik Bauch: Mit umiddelbare svar er nej. Det er naturligvis noget af en post at overtage, for et hold der har været så ramt af skader som Rungsted vitterligt har været. Ledelsen havde nok håbet på en større chokreaktion fra spillerne, så det var måske nok inde på isen, man skulle have taget affære.

Det er altid nemmere at fyre træneren end spillertruppen, og direktørens seneste udmelding om at skulle spille for trøjen med mere, vidnede om, at problemet ikke entydigt lå hos trænerteamet. Med det sagt, så bliver det spændende at se Johansson coache sit mandskab i en bedst af syv-serie. En trup med flere markante skikkelser og store navne.

Tre spillere, der kan overraske i kvartfinalen?

Henrik Bauch: Hvis man skal gå lidt uortodoks til værks, vil jeg fremhæve David Madsen. Han er en stærk allrounder, der kan hjælpe overalt på banen. Kan han løfte sit spil en tak eller to, så kan det meget vel løfte spillerne længere oppe i hierarkiet.

Oskar Östlund, som man må antage bliver the go-to guy i målet, bliver vigtig at få godt i gang. Om det vil være en overraskelse ved jeg ikke, dertil har han simpelthen spillet for lidt. Kan han finde rytmen, og få sine backs til at rydde op efter første redning, kan han godt vinde en kamp en kamp i serien for Rungsted.

James Livingston må også nævnes som en, der kan overraske. Det er ikke imponerende stats han tager med sig ind i playoff, men fik alligevel både en scoring og assist i sidste kamp mod Odense. Man må tillade sig at have højere forventninger til ham, end det han foreløbig har vist.


OPTAKT: Aalborg Pirates-Rungsted SC Damsted: Odenses offensiv er en vigtig faktor