Hjemmeholdet vandt 4-2 i aftenens kamp i Concordium Arena

Rungsted Seier Capital-Esbjerg Energy 4-2 (2-0,1-1,1-1) Rungsted fortsætter med at ligne et hold, der viser stigende form frem mod det kommende slutspil.

I dag blev tabellens nummer fire, Esbjerg, besejret i en tæt kamp i Concordium Arena. Det var ganske bemærkelsesværdigt, fordi det var første gang i denne sæson, at Rungsted fik besejret vestjyderne.

Lad os begynde med afslutningen, for det mål, der definitivt afgjorde kampen, var en perle og afslutteren var usædvanlig.

Det er ikke hver dag – bestemt ikke hver dag – at Simon Fredriksson scorer mål, men det gjorde han i aften, da Rungsted bragte sig på 4-1 i tredje periode.

Efter et længere Esbjerg-pres slog Asperup, Andersson og Fredriksson kontra. Asperup fandt Andersson, der spillede pucken helt på tværs til den svenske kaptajn, der kunne trække pucken i mål. Mathias Seldrup nåede slet ikke på plads – naturligt nok – for både målmand og forsvar var udspillet af Rungsteds kvikke pasninger.

Målet kom efter en lang periode, hvor Esbjerg havde banket på for en reducering og fornyet spænding i kampen. Men dagens mand i skysovs i Rungsted var målmand Oskar Östlund, der stod en formidabel kamp i buret hos nordsjællænderne.

Han kunne se en første periode, hvor nordamerikanerne hos Rungsted satte mål ind. Steve Whitney og Quinn Ryan bragte hjemmeholdet foran 2-0 og samtlige fem point i første periode blev scoret af hjemmeholdets imports. Nye tider på vej for den udenlandske arbejdskraft i Rungsted?

Eller er det bare Quinn Ryan, der har banket ekstra moral ind i sine udenlandske venner? Han er i hvert fald kommet fremragende fra start i Danmark og scorede også til 3-0 efter blot 20 sekunder af anden periode.

Esbjerg fik reduceret, da Frederik Bjerrum (målscorer), Kjær og Erdely udnyttede en grum forsvarsfejl hos Rungsted.

3-1 efter anden periode og Esbjerg havde en af de aftener, hvor pucken bare ikke ville ind – og hvor modstanderne var mere effektive. Nok fik Juuso Walli reduceret til slutresultatet 4-2 i Rungsted-favør, men det var ikke nok til point i aften.

Rungsted ender formentlig på sjettepladsen og kan varme op til Herning eller Rungsted, mens Esbjerg sandsynligvis skal hente et par point eller tre for at holde Odense bag sig i tabellen.

OPTAKT: Odense Bulldogs-Aalborg Pirates Odense Bulldogs styrker trænerteamet med tilføjelsen af Michael Eskesen