Lussing til fynboerne i Concordium Arena

Rungsted Seier Capital-Odense Bulldogs 6-0 (3-0,1-0,2-0) Der var klasseforskel på holdene onsdag aften i Concordium Arena, hvor Rungsted Seier Capital sendte Odense Bulldogs hjem med en delvist selvforskyldt øretæve på 0-6.

Odense fik aldrig benene rigtigt ud af bussen i det nordsjællandske i en kamp, hvor hjemmeholdet virkede langt mere opsat på at hente de tre point. Det blev understreget allerede efter to minutter, da Andreas Nielsson gik solo rundt om en fynsk back og satte sit tredje sæsonmål bag en ikke alt for velspillende Fredrik Bergvik.

Odense havde egentlig ikke pucken markant mindre end hjemmeholdet, men Rungsted var langt bedre til at spille sig frem til både de større og de mindre chancer gennem de første 20 minutter, og i slutningen af perioden fik de også to mål af Morten Jensen og Filip Karlsson til at tage en måske lidt for stor føring med til pausen.

Det var som om dette knækkede Odenses spillelyst det sidste stykke over, og i anden periode så de decideret usammenhængende ud.

Hjemmeholdet lagde faktisk ikke ligeså meget tryk på i anden periode, hvor de i første nærmest så ud som om de holdt skydeøvelse i øvelsesterrænet ved den nærtliggende Sjælsmark Kasserne.

I anden periode var det således mere Odense, der blev for usammenhængende i både opspil og indspil og derfor kun i få momenter spillede på lige fod med værterne.

Rungsted fik også anden periodes eneste mål, da Mathias Asperup gik solo og næsten ordnede det hele selv. Pucken lå dog tilbage lige udenfor målstregen efter det flotte raid, så Maksim Popovic kunne støde gummiet det sidste stykke over stregen til et af sine nemmere mål.

Popovic tilføjede også et mål til 5-0 i tredje periode og med dette har han allerede passeret sin måltotal fra den flotte gennembrudssæson sidste år på 18 mål (incl. slutspil).

Det sidste mål gik meget passende til Rungsteds debutant Quinn Ryan, der lige havde fået spilletilladelse i timerne op til kampen. Ryan missede ellers mere eller mindre to gange fra 10 centimeters afstand, men anden gang fik han dog snittet pucken hårdt nok til at den akkurat krøb over stregen.

Han kunne da heller ikke undlade at smile skælmsk af den spøjse måde at score sit første danske mål på. Han spillede iøvrigt en energifyldt kamp, skabte flere chancer og havde et drøn af et skud på overliggeren tidligere i kampen. I slutfasen var det mest et spørgmål om, hvorvidt Oskar Östlund skulle have sit andet shutout i sæsonen - og tredje i sine to sæsoner i Danmark, og det lykkedes med flere meget kompetente og overskudagtige redninger i de sidste 10 minutter.

Stærk indsats af Rungsted, der synes at tage kontinuerlige skridt i retning af den måde holdets nye trænerduo gerne vil spille på. Odense lignede mest et tomgangshold, der godt kunne tænke sig, at slutspillet snart går i gang, men det er lige tidligt nok, så der skal lige findes et andet gear i de kommende kampe.

Solide SønderjyskE slog Herlev 5-1 OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Odense Bulldogs