Nordjydernes russer slog til med sukkerpasning, da kampen skulle afgøres

Rungsted Seier Capital-Frederikshavn White Hawks 2-4 (0-0,0-1,2-3) Frederikshavn tog den anden sejr på stribe på Sjælland og den anden sejr i træk over Rungsted i indeværende sæson, da det i aften blev til en nordjysk 4-2-sejr i Bitcoin Arena, hvor begivenhederne eksploderede i en målrig tredje periode, hvor gæsterne afgjorde kampen med blot et par minutter igen.

Det var Aleksandr Bumagin, der blev den helt store matchvinder for nordjyderne lækre mål og oplæg, da kampen skulle afgøres.

Det var en rodet første periode, hvor gæsterne fra Frederikshavn var farligst.

Rungsted havde i momenter zonetid, men fik aldrig rigtig skabt de helt åbne muligheder, dertil var det tekniske niveau for lavt.

Frederikshavn fik lagt et godt tryk i slutningen af perioden og hjemmeholdet må nok være lettet over at perioden ikke var længere, end tilfældet var.

Kampen fandt aldrig rigtig rytme i første periode og det samme var egentlig også billedet i anden periode.

Det var derfor heller ikke overraskende at kampens første mål blev på en stor personlig fejl.

Joachim Holten-Møller fik fat i en løs puck lige foran Thomas Lillies mål, og i det moment han ville tage et træk væk fra slottet kom Nikolaj Krag-Christensen stormende frem og tog pucken fra Holten-Møller.

Holten-Møller nåede aldrig at få muligheden for at rette op på sin fejl inden Krag-Christensen havde sendte pucken i kassen til 1-0 for gæsterne.

Målet faldt midtvejs i kampen.

Begge hold havde efterfølgende muligheder i powerplay, og der var gæsterne farligst, men uden at få omsat muligheden. Fair nok med en smal føring til Frederikshavn før pausen.

Tredje periode blev en mere underholdende affære, uden at det kvalitetsmæssigt fortæller så meget.

Intensiteten og tempoet steg, men begge hold leverede stadig en del fejl. Heldigvis kom der gang i målscoringen og Rungsteds udligning til 1-1 var lidt af en perle.

Mario Lucia satte fart i midtzonen og overlod pucken til Mattias Persson som spillede en fræk ”giv-n-go” med Marcus Olsson, som Persson endte med at sende i kassen.

Bedst som det lignede, at hjemmeholdet havde fundet rytme, slog Frederikshavns førstekæde kontra, og Aleksandr Bumagin viste klassen ved at skære ind foran mål med en Rungsted-back på ryggen og ligge pucken fladt under Lillie. 2-1 til gæsterne.

Rungsted slog hurtigt tilbage med en ny udligning, da Gustav Green fik serveret pucken af Simon Fredriksson, og her eksekverede den unge Green flot med et håndledsskud.

Glæden varede dog kort for hjemmeholdet, der endnu engang måtte se Bumagin vise sin høje klasse, da han serverede en sukkerpasning for fødderne af Christopher Frederiksen i en fri position foran kassen. Her lagde Frederiksen den køligt under Lillie og 3-2.

Rungsted forsøgte sig med keeperen ude og seks markspillere på isen, men i stedet for en tredje udligning blev det 4-2 i tomt mål, da Dane Fox fra egen zone via glasset sendte pucken i kassen.

Kampen var overordnet set en rodet affære med mange fejl fra begge mandskaber, men Frederikshavn lignede et hold med mere selvtillid når det skærpede til og det blev afgørende.

Velovervejet Herning-mandskab havde ingen problemer i Esbjerg 4-1 til Pirates: Aalborg dominerede i første og tredje periode mod Herlev