Vi har givet ordet til Metalligaen.tv-kommentator Michael Damsted. Hvad han tipper, kan du se lige her.

Aalborg-Esbjerg
Aalborg kom målt på antallet af sejre ganske sikkert videre fra kvartfinalerne. Et nærmere kig på serien afslører dog, at Aalborg nok skal være mere end almindeligt glade for, at modstanderen hed Rødovre, som trods alt gjorde en ganske hæderlig figur, men som i sidste ende hverken havde samme styrke, bredde eller rutine som nordjyderne. 

Esbjerg kommer modsat fra en lang serie over syv kampe mod Odense. Esbjerg kom ind til kvartfinalerne i dårlig form med fem nederlag på stribe, men de gik alligevel til Odense og tog første stik. Odense slog dog tilbage i kamp to, og serien blev lige så tæt, som alle havde spået. Esbjerg slutter dog serien med god moral ved at vinde de to sidste kampe i serien, og den moral skal de selvfølgelig prøve at bygge videre på i semifinalen. 

Et af ishockeyens store spørgsmål, som vi nok aldrig får et endegyldigt svar på, er, om det er bedst at være det hold med en lidt længere pause mellem slutspilsserierne, eller om man foretrækker at komme med friske kampe i benene. Ikke desto mindre bliver denne serie en af de serier, hvor det også kan være en faktor.

Jeg tror dog på, at Jens Nielsen og Aalborg Pirates-mandskabet har brugt deres lidt længere pause til at kigge hinanden i øjnene og konkluderet, at de skal finde det niveau, som vi ved, at Aalborg er i stand til at spille i, og dermed vinde serien. Desuden har Aalborg haft et godt tag på Esbjerg, hvor de seneste fem af denne sæsons seks møder alle er blevet til Aalborg-sejre. 

Aalborg vinder serien 4-2

Herning-SønderjyskE

Herning kom sikkert igennem deres kvartfinale mod Herlev 4-0 i kampe. Det samme gjorde SønderjyskE i deres serie mod Rungsted. Den her serie kommer derfor til at byde på to helt friske mandskaber, og ingen af dem kan bruge undskyldningen om, at de havde en længere kvartfinaleserie i benene end modstanderen. Derfor er der også lagt op til en intenst dyst mellem to rigtig gode mandskaber, der kommer ind med fyldte batterier.

Ifølge statistikken, så har Herning fordelen. Fire sejre ud af seks mulige i de interne møder i denne sæsons grundspil er gået til midtjyderne. Senest et opgør i sidste spillerunde af grundspillet, hvor Herning med en 2-3 sejr i Vojens snuppede andenpladsen fra SønderjyskE og dermed også hjemmebanefordelen i den forstående semifinale. 

SønderjyskE kommer måske ikke ind som de statistisk største favoritter til den her serie, men sønderjyderne er klart det mest formstærke hold i ligaen anno 2024 med blot to nederlag siden nytår. Samtidig snuppede de en ret overbevisende sejr i Final4-semifinalen mod netop Herning, så de har også vist, at de kan afvæbne midtjyderne, når det gælder.

Der er altså ingen tvivl om, at der er lagt op til en tæt serie mellem to af Danmarks mest succesfulde hold gennem tiderne. Jeg kunne meget vel se serien gå i syv kampe, og hjemmebanen kan derfor vise sig at være afgørende. I sidste ende tror jeg dog mere på formkurven generelt end statistikken fra de indbyrdes møder. Derfor tipper jeg altså en seriesejr til SønderjyskE.

SønderjyskE vinder serien 4-3


OPTAKT: Herning Blue Fox-SønderjyskE KOMMENTATOR-TIP: LARSEN om semifinalerne