Nordjyderne vandt sekspoints-kampen mod Esbjerg

Det var kaldt en seks points kamp inde de to havnebyer mødtes i aftenens opgør, og det var hjemmeholdet der tog de ”seks” point. Vigtige point for White Hawks, der kæmper indædt for at holde top 4 pladsen. Nu virker Esbjerg til at være sat af, og det ligner en kamp mellem høgene og Rungsted om hvem der snupper den kvartfinalegivende hjemmebanefordel.

Sejren lød på 5-2, og selvom det var et meget lige opgør, så var det fortjent at det blev hjemmeholdet der løb med sejren og de tre pinde. Aftenens store oplevelse var hjemmeholdets Kristian Jensen, der var her, der og alle vegne. Han var hurtigt på skøjterne, pågående, og så kom han også i målscorerens rolle.

Det var Esbjerg der lagde bedst ud i Nordjyske Bank Arena, hvor de lagde et godt pres de første par minutter. De havde dog ikke held til at overliste Galansky, selvom der var bud et par gange.

Derimod var hjemmeholdet mere kyniske da de første gang efter godt fire minutter, etablerede noget der lignede deres første angreb ned mod Mathias Seldrup. Opskriften fra 1-0 målet i Metal Final 4 finalen blev fundet frem igen, dog denne gang med Søren Nielsen som ”styrer” på Mads Larsens glimrende slagskud. Seldrup var prisgivet, og høgene ufortjent i spidsen.

Det blev dog ikke ved med at være ufortjent, for efter scoringen var der de næste mange minutter kun hjemmeholdet på isen. Esbjerg blev presset i bund, og Radim Piroutek var kun en Seldrup klasseredning fra en 2-0 scoring. Kyle Hope, indkøbt som back i Frederikshavn, viste også prøver på sine offensive kvaliteter.

En fremragende solotur, men det sidste manglede i afslutningen. Sådan kunne man blive ved, hvor vendelboerne, med en veloplagt Søren Nielsen i spidsen, rullede det ene farlige angreb frem efter hinanden.

Men Esbjerg kom efter det igen, og de fik momentum omkring det første kvarter spillet. Jannik Christensen blev spillet helt blank foran mål, men afslutningen blev på fornemste vis pareret af det tjekkiske plankeværk i Frederikshavn. Det var ganske underholdende, og publikum gav den god gas på lægterne.

Med små to minutter tilbage af perioden kom White Hawks yderligere i spidsen. Altid slidstærke Gorm Topholt styrede en puck mellem benene på Seldrup, og pucken lagde sig til rette lige foran målstregen. Stakkels Seldrup vidste ikke hvor pucken var, og så kunne fremstormende Thomas Søndergaard skøjte frem og sætte bladet på den sorte skive. 2-0 til de hvide, hvilket også var stillingen efter første periode.

Kampbilledet fortsatte i anden periode, hvor holdene skiftedes til at have momentum. Det var meget lige, og de to mandskaber gav hinanden en god fight. Midtvejs havde Esbjerg to spillere i straffeboksen, og der var lagt op til en 3-0 føring. Den udeblev da Christian Weise brød igennem, og udplacerede Galansky ved nærmeste stolpe. Sikke en mavepuster for hjemmeholdet.

De tog dog hurtigt fat igen, og kort før Esbjerg blev fire spillere på isen, scorede Kristian Jensen til 3-1. Han stod klar til at styre Søren Nielsens pasning ind bag Seldrup.

Glimrende detalje af Kristian Jensen, der er ved at finde sidste sæsons form efter sin lange pause i begyndelsen af sæsonen. Aftenens kamp var den bedste Kristian Jensen har spillet i denne sæson, og han blev fortjent kåret til kampens bedste spiller.

Lidt udvisninger hist og pist bød perioden også på, men uden det på nogen måde kammede over. De to hoveddommere, Jacob Grumsen og Jonas Reimer, lagde en god linje for kampen, og der var ikke noget at sætte en finger på da først Galansky, og kort efter Fox, fik to minutter udvisning.

Gæsterne var hurtige til at eksekvere, og Trevor Cheek kunne hamre pucken det sidste stykke over stregen. 3-2, og absolut spænding i Nordjyske Bank Arena inden tredje periode.

Det begyndte med lidt udvisninger i tredje periode, og en åbenlys tripping som de to hoveddommere ikke dømte. Deres eneste fejl i aften, hvilket der også skal være plads til. Det lever de nok med i Frederikshavn, for kort efter blev det 4-2 da Christoffer Åkesson stødte med frem, og sendte Anders Erikssons pasning på tværs i mål.

Var det startskuddet til Esbjerg-kollaps? Noget tydede på det, for 49 sekunder senere stod Christopher Frederiksen totalt udækket foran Seldrup og kunne sende skiven mellem benene på den stakkels Esbjerg keepere, der totalt blev solgt af sit forsvar. 5-2, og Esbjerg virkede modløse.

De fik dog mobiliseret nye kræfter, om end de virkede forgæves. Hjemmeholdet havde sat sig på kampen, og kunne stille og roligt køre de tre point i hus. Store applauser fra supporterne i Danmarks nordligste skøjtehal, hvor Final 4 triumfen for alvor har fået ishockey på alles munde i Vendsyssel. Ganske flotte 1400 tilskuere i det vinterferierende Frederikshavn var ganske godkendt.