Solid, disciplineret indsats sendte fynboerne i hockeyhimlen efter en flot præstation i Rungsted

Rungsted Seier Capital-Odense Bulldogs 1-4 (0-0,0-3,1-1) Det har var ubetinget sæsonens sensation i Metal Ligaen i denne sæson. Ikke siden december 2017 har Odense taget fuldt pointudbytte i en kamp mod Rungsted, og da det samtidig var nummer et mod nummer sjok, var sagen klar, troede man. Det var den bare ikke, for ud fra en stærk anden periode lykkedes det for de fynske hunde at vinde med 4-1 i Rungsted.

Det undertippede Odense-hold bed godt fra sig i første periode, der endte uden mål. Ganske pudsigt var Rungsted uden tre gange Mat(h)ias i form af Hansen, Røndbjerg og Persson, hvilket gav plads til Frederik Bjerrum i førstekæden.

Odense havde den nye mand, Joseph Mizzi, inde i kæden med Oliver True og Sebastian Ehlers, men fynboerne var ikke med i de første 10 minutter, hvor der stod Rungsted på det meste og hvor Nichlas Hardt havde et par gedigne muligheder for at bringe hjemmeholdet foran. 8-1 i skud efter 10 minutter, men det vendte.

Mitchell og Golovkovs kom af sted i en to mod en-situation, hvor Mitchell burde have scoret. Nihlstorp fandt en af de helt store redninger frem, men det var Odense, der overtog kampen og den sidste halvdel af perioden vandt fynboerne skuddene med 7-0. Stillingen på måltavlen var dog stadig 0-0.

Det skulle blive anderledes i anden periode, hvor fynboerne virkelig bed fra sig. Rungsted havde den første powerplaymulighed i anden periode, men stolpen var i vejen for Oscar Schulze. Hjemmeholdet forsøgte med tempo, men fynboerne afventede klogt på blå linje og havde måske luret SønderjyskE af i Metal Final4-semifinalen fredag.

Joseph Mizzi fik sit første point ved det første Odense-mål, da han assisterede Ales Sova og blot 38 sekunder senere kunne Dale Mitchell smide en puck på mål, som snød Nihlstorp i tung trafik foran mål. Der var spillet en halv time og sensationen lå på lur.

Oliver Anker klappede det tredje mål ind i powerplay, og fynboerne førte altså 3-0 ved anden pause. Højdramatisk udvikling i Rungsted.

Hjemmeholdet rokerede før tredje periode. Hardt og Olsson fik Charlie Sarault med som tredjemand, mens det var bænk til Rosenthal og Andersson. Frederik Bjerrum var med Wideman og Gustafsson i andenkæden.

Det hjalp ikke. Odense spillede med større kløgt end set i hele sæsonen og vandt duellerne ved banden. Det var kun en tilfældighed, der gav Marcus Olsson mulighed for at reducere, da der manglede otte minutter. 1-3, men kort efter kom en udvisning til Alex Wideman, der tog brodden af Rungsted-presset.

Små tre minutter igen kom Nihlstorp ud, men trods pres fik Rungsted ikke scoret og Rasmus Simonsen satte 4-1’eren for Odense til stor jubel i den fynske boks. En fortjent sensation var fuldbyrdet mod et Rungsted-hold, der åbenbart havde tabt momentum efter Metal Final4-skuffelsen i Aalborg i fredags.

Ingen pokal-tømmermænd hos SønderjyskE 7-5: Herlev sænkede Herning i regulær målfest