Lige nøjagtig tre fulde kæder var nok for Herlev til at besejre Herning og endda score syv mål mod midtjyderne

Herlev Eagles-Herning Blue Fox 7-5 (2-2,2-1,3-2) Sikke en målfest i Spar Nord Arena, hvor hjemmeholdet fra Herlev for anden gang i denne sæson vandt en hjemmekamp mod Herning Blue Fox. Dermed er samtlige indbyrdes kampe mellem de to hold endt med hjemmesejr i denne sæson. I aften skulle vi helt frem til en dramatisk og målrig afslutning på kampen, inden Jesper Thörnberg afgjorde med sit 7-5-mål, der afsluttede målfesten.

Herlev stillede med kun fire regulære backer til kampen, og derfor var både Christoffer Gath og Joonas Riekkinen nede i forsvaret på et Herlev-hold med kun lige nøjagtig tre kæder. Det hører til sjældenhederne i nutidens Metal Liga-hockey. Alligevel kunne hjemmeholdet sagtens følge med i de første 20 minutter, der bød på underholdning og fire mål.

Herning pressede hårdt fra start, men Herlev fik det første mål, da der var spillet ni minutter. Joonas Riekkinen fandt Luis Blak Olsen ved fjerneste stolpe, og han kunne nemt sætte den ind til 1-0. Der gik ikke længe, før udligningen faldt. Det var Cam Brace, der fik sat 1-1’eren med sin skinne under et minut senere.

Herlev fik kampens første powerplay uden at komme til afslutninger, men kort før pausen fik Filip Owesson scoret til 2-1 efter et ægte kluddermål, hvor pucken føg frem og tilbage foran Simon Nielsen. Men det gælder om at være på plads, og det var den svenske angriber. Det var Herning også kort efter, da en hurtig udligning faldt igen. Cam Brace stod igen det rette sted og tog 2-2-målet med ud til pause efter en periode, hvor Herning havde haft mest spil, mens hjemmeholdet var skarpest.

Simon Nielsen indledte anden periode med en kæmpe redning, da han fik flyttet sig godt på tværs af målet, og det viste sig, at de midterste 20 minutter skulle blive en rodet omgang. Også Emil Jidskog blandede sig med en stærk redning, men Herning satte periodens første mål ved Petter Hansson, inden Herlev igen satte kampen på lige med et stærkt angreb, der var periodens bedste detalje.

Matthias Asperup var afslutteren og samme Asperup var på spil blot 42 sekunder inde i tredje periode, hvor en stor Herning-fejl på vej fremad blev straffet konsekvent af en kontra med Asperup som afslutter.

Nu var Herning på hælene i Herlev igen, nøjagtig som senest, da midtjyderne var på besøg i forstaden. Patrick Madsen fik afsluttet for sent, da han havde chancen på Jidskog, men Herning pressede på. Midt i presset fik Herlev brudt et angreb, og Alexander Lindqvist-Hansen kunne køre kontra og score til 5-3. Det blev også 6-3, da Herlev havde taget teten med et powerplay og fik kombineret smukt rundt, inden Joseph Jonsson afsluttede.

Herning gav ikke op, og kampen udviklede sig til et drama. Luis Blak Olsen røg ud efter 54 minutter og fem sekunder senere havde Cam Brace reduceret. Blot 35 sekunder senere stod den blot 6-5 til Herlev, da Morten Poulsen udnyttede stor trafik foran målet. Herlev-træner Wener kvitterede straks med en timeout.

Mathias Bau dummede sig med et late hit med tre og et halvt minut igen, og Herlev fik dermed mulighed for at spille noget af tiden ned i slutfasen.

Herlev nøjedes ikke blot med at spille tiden ned. Eagles fik igen fat i powerplay, og hvem andre end Jesper Thörnberg blev sat op til skud. Han bankede den i kassen på assist fra Filip Owesson. Så var kampen definitivt lukket og endte som en regulær målfest.

Er man ikke skarp i Herlev i tirsdag aften, får man ikke noget med hjem, og det måtte Herning sande igen denne aften, hvor midtjyderne gav alt for meget væk mod et decimeret, men effektivt Herlev-hold, der var i scoringshopla.

Odense-sensation! Bulldogs slog topholdet på udebane STREAM: Rungsted Seier Capital-Odense Bulldogs