Underholdende ishockeykamp afsluttede grundserien i Odense

Odense Bulldogs-Herlev Eagles 2-3 (1-1,1-1,0-0) 0-1

Det var nervepirrende for Odense Bulldogs, der måtte kæmpe til det absolut sidste for at hente det ene nødvendige point mod Herlev Eagles, der ikke var kommet til Fyn for at give hjemmeholdet en walkover.

Det blev 2-2 efter 60 minutter, og det betød, at Odense nu har hjemmebanen i kvartfinalen mod Esbjerg på fredag.

Odense startede kampen ud med et regulært stormløb mod gæsternes mål. Hjemmeholdets spillere stod i kø for at score kampens første mål og chancerne var kæmpestore.

Men fynboernes angribere var oppe mod kampens bedste spiller. Han stod i Herlev-buret og hedder Jonatan Hintze Christiansen. I de første 10 minutter fløj han rundt og leverede den ene store redning efter den anden.

Fremragende aften af den unge keeper i fraværet af Adam Ohre.

Hintze kunne ikke gøre noget, da Joakim Thelin hamrede 1-0-scoringen ind med et præcist slagskud. Den sad og var umulig at redde.

Herlev havde på det tidspunkt knapt været inde i kampen og allerede efter tre minutter og 15 sekunder brugte træner Gudmundsson sin timeout.

Men Eagles kom sig over den hidsige Bulldogs-start. Tre minutter efter det første mål tog gæsternes stjerner aktion. Johansson, Jonsson og Lindqvist-Hansen broderede et kontraangreb i mål med sidstnævnte som afslutter. Det kan de bare, Herlev-gutterne.

1-1 efter første periode og en anden periode, der var mere jævnbyrdig end den første. Odense sled og slæbte for at scoret til 2-1, og det lykkedes midt i perioden, da Michael Keränen først hamrede en slagskud på inderstolpen og kort efter smækkede den ind i krogen i andet forsøg. Det var den pure præcision af finnen.

Der gik bare 17 sekunder, så havde Herlevs kontrakunstnere gjort det igen.

Denne gang var det Oliver True, der fandt Ludvig Elvenes, der sikkert eksekverede til 2-2. Eagles havde i øvrigt Niclas Heinerö tilbage på holdet, og svenskeren kommer altså som en kærkommen forstærkning inden slutspillet.

I tredje periode tog Herlev mere og mere initiativ og fynboerne blev nervøse for det ene point. Gæsterne satte sig i et par minutter fast i Odense-zonen, og så brillerede den anden unge keeper: Frederik Søgaard stod nemlig også fremragende, da det brændte på til sidst.

Det blev 2-2 efter 60 minutter og Odenses publikum klappede hjemmeholdet ud til fjerdepladsen. En forrygende overtid endte med, at Alexander Lindqvist-Hansen sneg pucken ind bag Søgaard. Flot indsats af Herlev, der ikke gav noget væk på trods af, at ørnene ikke kunne rykke noget i tabellen som et af de få hold i aften.

GOALSHOW: SE MÅLENE fra Rødovre-Frederikshavn RØDOVRE sikrede sig slutspillet efter gyserkamp