Stensikker sejr til hjemmeholdet mod Rødovre der skuffede igen

SønderjyskE skulle denne aften i Frøs Arena vise, at der ikke var tunge ben og hoveder efter weekendens Final 4 triumf.

Rødovre Mighty Bulls gæsterne Vojens med en frisk sejr over Esbjerg i bagagen og med to nye udlændinge i form af Leclerc og Beaudry.

De fik dog ingen drømmedebut, dertil var SønderjyskE ganske enkelt for dominerende.

Daniel Kønig Hansen og Patrick Galbraith var hovedrolleindehavere i en komfortabel sønderjysk 5-0 sejr.

Første periode startede i højt tempo. Begge hold spillede frisk til med en lille overvægt i spillet til hjemmeholdet.  Matchens første scoring lod da heller ikke vente længe på sig.

Emil Bejmo med en millimeter præcis pasning til Daniel Kønig, der var stødt med frem. Kønig eksekverede stensikkert, 1-0.  Samme Kønig måtte kort efter til to minutters afkøling.

Gæsterne fik dig for aldrig gjort det helt farligt, og de tilløb der var til chancer, tog Patrick Galbraith sig af.  De store muligheder for yderligere scoringer lod vente på sig.

Til trods for flere fine aktioner, var der også en del roderi i midtzonen til tider. Roderi var det dog ikke, da Steffen Frank og Mike Little satte Anders Førster op til skud.

Førster mistimede imidlertid sin afslutning og fik slet ikke træf på pucken.

Det gjorde Mikkel Jensen til gengæld, da han fulgte op på Cam Browns forarbejde og sikkert sænkede gummiskiven, 2-0 efter femten minutters hockey. I de efterfølgende minutter var Matt Prapavessis og Mike Little tæt på at sende værterne yderligere i front, men Muse tog godt fra i udeholdets mål.

SønderjyskE udbyggede

Med en tomålsføring til hjemmeholdet gik de to mandskaber ind til anden periode.

Her startede gæsterne bedst og havde et par fine muligheder.

Blandt andet Magnus Povlsen havde et godt riv, men Galbraith fik afværget.

SønderjyskE tog dog langsomt over igen. Cam Brown var tæt på inde foran mål og de næste minutter var der trængsel foran Muses mål. Mathias Borring, Yannick Vedel og Anders Førster var alle uhyre tæt på at udbygge føringen.

Thor Drelser måtte ty til en time out for at få lagt en dæmper op værternes tunge pres i denne fase.

Dreslers ord hjalp da også lidt, men ikke mere end at Mikkel Jensen sendte en følt baghånd afsted, da gæsternes defensiv var helt udspillet. Pucken prellede dog af på tværstangen, og selv om den blev nærstuderet på video, var kendelsen korrekt, ikke mål.

Brett Welychka havde et godt skifte minutter efter, hvor han med en styr styring var lige ved at overliste Galbraith. Næste scoring blev atter sat ind af sønderjyderne.

Med godt fem minutter til pause, vandt Mads Eller en face off direkte tilbage til Steffen Frank, der uden tøven tvang pucken op i fjerneste målhjørne, 3-0. En udvisning til Rødovre havde nær kostet endnu en scoring imod, men Emil Bejmos forsøg blev lige ved og næsten.

Kønig dobbelt målscorer for SønderjyskE

En tidlig udvisning til Tyrene i tredje periode gjorde ikke Ikke tingene nemmere for gæsterne.

Fem mod fire spillet gav imidlertid ikke afkast for sønderjyderne og i fem mod fem var Rødovres bedste denne aften Steffen Klarskov, tæt på at sende sit hold på måltavlen.

Galbraith klarede skærene og hjemmeholdet vendte spilet hurtigt. En tre mod to situation blev spillet helt til perfektion og Daniel Kønig gjorde sig med scoringen til 4-0 til dobbelt målscorer.

Kampen var dermed lukket og det bar spillet da også præg af. SønderjyskE brugte mere bredde og koncentrationen gik lidt fløjten.

Man inviterede gæsterne ind i kampen og Mighty Bulls havde deres bedste fase i matchen. De kom frem til flere store chancer. Oliver Kjær havde en kæmpe chance og Steffen Klarskov forsøgte sig i en tre mod een situation, men Galbraith var uovervindelig i aften i Vojens.

Mod slutningen måtte Magnus Povlsen en tur i skammekrogen, hvilket han brokkede sig højlydt over. Så meget at han blev tildelt endnu en udvisning.

Det fik dog ikke Povlsen til at stoppe sin svada mod hoveddommer Michael Nielsen. Ordvalget tåler ikke gengivelse her på siden. Det generede dog ikke Yannick Vedel, der drønede pucken ind til kampens resultat 5-0 i spil fem mod fire.

SønderjyskE fulgte dermed op på den flotte præstation i Final 4 og ligner et hold med en helt anden gejst og ild i øjnene end tidligere på sæsonen. Og med en stærk ankermand i Patrick Galbraith, der igen ligner en vårhare mellem stolperne.

Hos Mighty Bulls var der ikke meget opløftende, dog gjorde Steffen Klarskov en fin figur. Og trods cifrene gjorde keeper Muse, hvad han kunne for at begrænse scoringen.

Stærkt comeback: Esbjerg vendte 1-4 til sejr i straffeslag Odense-sensation! Bulldogs slog topholdet på udebane