Kampstart 20:00 i Sparekassen Danmark Isarena

Uha, den bliver spændende i Aalborg i aften.

Et hjemmehold, der har været ude i Europa og som vi ikke helt ved, hvor står i forhold til Metal Ligaen mod et Esbjerg Energy-mandskab, der har spillet tæt i de tre første kampe men blot med et enkelt point som udbytte.

Det vil med andre ord sige, at Esbjerg SKAL til at have point på kontoen, hvis Metal Final4-forhåbningerne ikke lige så stille skal skylle ud i havet for Energy.

Opgaven med en fredagskamp i Aalborg kan næsten ikke være mere vanskelig.

Omvendt har Esbjerg altså den seneste håndfuld haft en tendens til at spille gode kampe mod Pirates, så den tradition kan vestjyderne passende fortsætter i aften, hvis bøtten skal vendes. 

Men er det muligt mod et Aalborg-hold, der er oppe i tempo efter gode kampe mod Sparta Prag og Jukurit Mikkeli? 

Der er 10 års-kamp for Aalborgs vedkommende i aften, hvor man fejrer Pirates' opstigen i det danske ishockeyhierarki. Forvent mange mennesker i Sparekassen Danmark Isarena.

Det forventer vi: Et Esbjerg-hold, der vil fighte så det slår gnister mod et hjemmehold, der skal lige skal finde rytmen i forhold til at være "holdet med initiativet" og favoritværdigheden, hvilket ikke har været tilfældet senest i CHL. 

Hold øje med: Trevor Gooch får mulighed for at vise sig frem i en fyldt arena hos Aalborg, mens vi stadig venter på at se, hvem der skal score målene for Esbjerg.

Skader/karantæner: Mikkel Højbjerg har stået ude af kampene hidtil grundet en skulderskade, men ellers formentlig fuld skrue hos Pirates. Esbjerg Energy var senest uden Sune Hjulmand og Mikkel Rask og Grayson Downing udgik af kampen mod Rungsted senest.

Historikken: Ikke mange hold kan prale af at have vundet de tre seneste kampe mod Aalborg, men det har Esbjerg Energy. Vestjyderne fik otte point mod Aalborg i de seneste tre grundspilskampe i fjor. Aalborg vandt de to første matcher.

Statistikken: Esbjergs afgørende spillere i aften kan komme fra de bageste geledder. Både Jeff King, Travis Brown og Philip Larsen har spillet over 21 minutter i snit. Tobias Ladehoff scorede i Rungsted i den første kamp i Metal Ligaen for Aalborg og med tre point i CHL-regi er han også topscorer der for nordjyderne. 


OPTAKT: Herning Blue Fox-Rødovre Mighty Bulls OPTAKT: Rungsted Seier Capital-SønderjyskE