Kampstart 20:00 i Bitcoin Arena

Rungsted Seier Capital synes at være i fremgang.

Kun overtid har skilt Rungsted fra en sejr i de seneste tre kampe mod Frederikshavn, Odense og Aalborg og Roy Johanssons mandskab har vist høj moral med comebacks trods en meget smal trup.

Den norske træner synes at have haft et vist "impact" på Rungsted-holdet, der også har fået Oskar Östlund ind som en rutineret og særdeles kompetent målmand. Måske kan han lave en "Nihlstorp" for nordsjællænderne og stå lige så stærkt, som en anden rutineret svensker gjorde i Rungsteds seneste guldsæson. 

Målmandsskiftet er også noteret i Esbjerg-lejren. 

- Rungsted har været udfordret i denne sæson, hvor skader i høj grad har påvirket holdet og præstationerne. De har manglet en målmand og har været tvunget til at låne en keeper. Nu har holdet skiftet ud på den plads og har hentet målmanden Oskar Östlund ind, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Men Rungsted er et godt hold, med mange dygtige spillere. Holdet har også skiftet cheftræner Erik Hjalmarsson ud, og har erstattet ham med den tidligere norske landstræner Roy Johansen. Det betyder, at alle i Rungsted-truppen vil arbejde ekstra hårdt, for at gøre sig fortjente til spilletid under den nye træner, så det bliver en hård kamp i Rungsted.

Skader/karantæner: Det lysner i Rungsted, hvor hjemmeholdet foreløbig melder Marcus Olsson og Lucas Andersen. Dermed hedder skadeslisten Tim Daly, Mathias Røndbjerg, Malte Setkov, Frederik Bjerrum, Nick Moutrey og Mattias Persson. Jokeren hedder James Livingston, hvis hans papirer er blevet klar. Esbjerg vandt i Herlev uden Jannik Christensen, Grayson Downing og Andreas Grundtvig. 

Historikken: Den er helt lige i indeværende sæson mellem de to mandskaber: Rungsted Seier Capital har vundet to kampe med 4-3 og 4-2, mens Esbjerg har besejret nordsjællænderne med 4-1 og senest 7-2.

Det forventer vi: Vi tipper en underholdende og jævnbyrdig omgang i Rungsted i aften. Esbjerg smal favorit mod en trods alt stadig noget svækket Rungsted-trup.

Hold øje med: Lucas Andersen tilbage som potentiel målscorer for Rungsted. Phillip Schultz stærkt kørende for øjeblikket for Esbjerg og har gennemgående leveret en flot sæson. 

Statistikken: Esbjerg har vundet de seneste to kampe og står med syv point i de seneste fem kampe, mens Rungsted har tre point i de seneste fem kampe og er nederst i formbaromeret. 


MORTEN JENSEN forlænger med to år i Rungsted OPTAKT: SønderjyskE-Herlev Eagles