Kampstart 19:30 i Frøs Arena

Det er SønderjyskE-hold på jagt efter andenpladsen, der i aften tager imod Herlev Eagles hjemme i Sydjysk Sparekasse Arena. Sønderjyderne havde et bump på vejen i kampen mod Aalborg, men kom hurtigt efter det hele i Frederikshavn, hvor det blev til en sikker sejr på 6-1, og der blev fulgt op med 4-1 mod Rungsted søndag. 

Men i aften kommer et Herlev-hold, der har vundet to gange over SønderjyskE i Vojens i denne sæson og altid leverer en god gang udebanehockey i det sønderjyske. Derfor advarer SønderjyskE-backen Daniel Galbraith også om, at der skal passes på i aften.

– Herlev Eagles er et godt hold med flere profiler som ved hvordan man skal afgøre en kamp. De er altid farlige og giver aldrig op.
Det er vigtigt at vi spiller struktureret og ikke lader dem komme i gang med deres hurtige spilvendinger.

- Vi har på det seneste stået godt i defensiven og været dygtige til at holde vores modstanderen på ydersiden – det bliver helt sikkert noget af det vi skal have fokus på onsdag aften – kan vi holde os til vores egen gameplan og kan vi sætte 60 minutters hockey sammen, så er der også gode chancer for tre point, lyder det fra Daniel Galbraith.

Han rundede 700 kampe - alle turneringen - for SønderjyskE senest mod Rungsted, og er altså en af de bundrutinerede kræfter på SønderjyskE-mandskabet. 

Hos Herlev er det netop det, som Galbraith taler om, der er styrken: Evnen til at slå til, når muligheden byder sig. Ørnene har altså gjort det to gange tidligere i Vojens i denne sæson, og man ved som modstander, at der skal passes på med pucktab og ikke mindst udvisninger mod Eagles. 

Der er meget dygtige målscorere hos Herlev, og endnu engang må man konstatere, at trænerduoen Gudmundsson og Doucet har gjort et flot stykke arbejde gennem hele sæsonen.

Historikken: Herlev kommer med fire sejre i fem kampe mod SønderjyskE, der dog vandt det seneste opgør med 5-3 over Eagles. Men Eagles har altså i den grad overhånden i de indbyrdes opgør.

Hold øje med: Interessant duel i de to mål, hvor Matthias Petterson (formentlig) byder op til svensk duel mod Adam Ohre, der har stået en enkelt kamp for SønderjyskE ved Continental Cup i 2019/20-sæsonen.

Det forventer vi: Et SønderjyskE-hold, der lægger pres på Eagles fra start og et Herlev-hold, der bider i omstillingerne og i powerplay. En interessant konstellation. 

Statistikken: SønderjyskE har 12 point i de seneste fem kampe og har stadig kun tabt en enkelt kamp i kalederåret 2024. Lidt længere nede på formbarometeret ligger Herlev, der har snuppet syv point i de seneste fem kampe. 

Metalligaen.tv: Har Michael Søvsø på pletten i Sydjysk Sparekasse Arena i aften. 

Skader/karantæner: Phillip Rafnsson er ude for Herlev med den første af to spilledages karantæne. Desuden sad Marius Kring ude senest mod Aalborg og Herlev har heller ikke fået den langtidsskadede Niclas Heinerö tilbage. Joseph Jonsson var også ude mod Aalborg Søndag. SønderjyskE var senest uden Patrick Galbraith, Daniel Kønig, William Pelletier og Mikkel Skov i kampen mod Frederikshavn. 


GOALSHOW: Se målene fra Esbjerg-Aalborg Nat og dag i Hernings pligtsejr over Frederikshavn