Det mindede mest om en tur i Tivolis rutsjebane da Herning og Frederikshavn krydsede klinger. Herning startede og sluttede bedst, hvilket var nok til en sejr.

Herning Blue Fox - Frederikshavn White Hawks: 5-3 (2-0, 0-3, 3-0)

Blue Fox havde Mac Carruth tilbage mellem stængerne og Mathias Bau tilbage på holdkortet. Christian Mieritz sad imidlertid over ligesom det var tilfældet for gæsternes Tadeas Galansky.

De fleste ventede en tons tungt pres fra hjemmeholdet fra første fløjt, men det var Sebastian Brinkman der fik en friløber kort inde i kampen. Afslutningen mellem benene var dog luret af Carruth der altså nægtede White Hawks en chokstart.

Herning var knivskarpe i powerplay i weekenden mod Rødovre, og denne aften scorede man også i første forsøg. Jesper Thörnberg gled elegant igennem midtzonen og fandt en fri Mathias From der sikkert fandt netmaskerne.

Gæsterne lod sig ikke kyse scoringen imod og gik med en vis succes højt på værterne. Det kastede også en god chance til Todd Winder af sig, men han var ikke skarp nok i afslutningen.

Blue Fox lagde et monster-tryk på udeholdet midtvejs i perioden og det blev tydeligt for enhver at de hvidklædte i hvert fald havde viljen i aftenens kamp. Stærkt stået imod af ligaens bundhold.

Martin Eskildsen kunne alligevel øge til 2-0 lidt senere i perioden. Forarbejdet stod Magnus Carlsen for og pasningen ned på bagerste stolpe åbnede fuldstændig White Hawks-defensiven foran en prisgivet Kevin Frydkjær.

Nyt sammenbrud

Frederikshavn fik til gengæld en perfekt start på anden periode da man udnyttede sjusk fra hjemmeholdet. Pucken lå ved den ene opstander og Emil Aronsson kunne med lidt snilde reducere til 2-1.

Cam Brown blev kort efter spillet fri foran Frydkjær og sidstnævnte leverede en fantomredning på det ellers skarpe træk fra Herning-forwarden. Flot, men også utrolig vigtig redning.

Ligesom i første periode var der for meget sjusk over spillet fra Herning, og det var primært defensive blundere som gav midtjyderne chancerne. Også Cubars missede i en position tæt under mål.

Til gengæld var der skarphed over gæsterne i denne periode og man slog på ny kapital af et usammenhængende hjemmehold. Måns Hansson blev sat op midt i slottet og han rev pucken uimodståeligt op i hjørnet.

2-2 og næppe den udvikling på kampen som de fremmødte tilskuere havde spået. Pelle Hånberg tog en forståelig time-out og bad vel spillerne om "at komme ind i kampen".

Lige lidt hjalp det dog for godt minuttet senere pillede Sebastian Holm Pedersen pucken fra Oskars Cibulskis, og så var White Hawks i front.

Herning måtte således skøjte til pause bagud og skulle have den snak de må have haft så ofte før i sæsonen.

Herning revancherede sig

Hvad der blev sagt i de to omklædningsrum må stå hen i det uvisse, men samtalen på lægterne var mere end tydelig. De spillere der skøjtede på isen var ikke just i kridthuset efter endnu en gentagelse af dårlige vaner.

Jacob Böll var tæt på at reparere skaderne da han smed en puck på mål. Pucken klingede ad omveje rent på stolpen, men missionen skulle lykkes kort efter.

Magnus Carlsen har før bevist, at han har et rigtig godt skud, men det har knebet med målene i denne sæson. Da han fik chancen midt for mål var der dog ingen slinger i valsen og så var udligningen på tavlen.

Marginalerne var til gengæld helt og aldeles på Bölls side da han igen tog chancen. Pucken ramte tilsyneladende Frederik Brændgaard inden den flagrede mod mål og snød Frydkjær. Så stod der pludselig 4-3 til Herning.

Måns Hansson var kort efter tæt på at skabe endnu en udligning efter et skarpt træk, men han måtte i stedet se Herning stryge i powerplay.

Det kostede endnu engang dyrt da Morten Poulsen styrede pucken fra Mathias Bau ind bag Frydkjær. Det var efter samme opskrift man i søndags scorede to gange og altså to gange igen i aften.

Mikkel Bertelsen var igen tæt på for nordjyderne og man fik også et powerplay med lidt over to minutter tilbage. Vendelboerne holdt Frydkjær på isen indtil der resterede et halvt minut og da var det for sent.

Herning slap således med skrækken og fik tre vigtige point på kontoen.

OPTAKT: SønderjyskE-Herlev Eagles Kyniske Aalborg snuppede tre point mod uskarpe Esbjerg