Herlev-triumf i en hidsig kamp i Spar Nord Arena

Herlev Eagles-Odense Bulldogs 4-3 (2-2,2-1,0-0) Herlev gjorde det. For første gang siden 1991 skal der spilles semifinalehockey i den intime arena på Tvedvangen og for første gang siden 1984 vandt Herlev en serie i slutspillet. Og igen var der masser af dramatik i slaget mellem Eagles og Bulldogs, inden 4-3-sejren til hjemmeholdet var beseglet.

Det var igen Herlevs individualister, der leverede varen: Lukas Horak, Matthias Asperup og Joseph Jonsson var de afgørende faktorer i matchen, der  fik en lettere dramatisk optakt, da Odense sad fast i trafikken på vej til Herlev.

Reglerne foreskriver at man har 75 minutters forberedelse inden kampstart, kampen blev skubbet til 19.10, så Odense havde travlt med at blive klar.

Og Odense skulle være klar fra start. De var nede 2-3 i kampe inden opgøret, og de leverede deres hidtidige bedst periode fra start af den seneste kamp hjemme på Fyn. Og en god start mod Herlev var klart at foretrække.

Odense forsøgte også at få lagt et grundigt tryk på Herlev, og efter 21 sekunder, havde gæsterne allerede haft to afslutninger på Horak. Herlev bed fra sig, og begge mandskaber havde gode chancer for at bringe sig foran. Men der skulle powerplay til Odense før de fik scoret. Thörnberg scorede for tredje kamp i træk, på en fin udført one-timer. Odense var ovenpå, men kun for en kort bemærkning.

Et minut senere fik Herlev udlignet, da Jonsson smart fandt Asperup tæt under mål, og så måtte Lekkas overgive sig. Og små fem minutter senere blev det værre for udeholdet, da Jonsson ganske umarkeret kunne køre på tværs af Odenses zone og placere et tørt håndledsskud under Lekkas’ stokhandske. Nu var det Herlev, der var ovenpå.

Odense fik dog udlignet inden de første tyve minutter var gået, da et længerevarende pres foran Horak resulterede i en tilfældig scoring. Ehlers huggede til en løs puck, og pucken tog en blød bue henover Horak. 2-2 efter en hæsblæsende periode, hvor begge hold lavede adskillige fejl.

Gæsterne havde mere styr på spillet i anden periode. Odense var her, der og alle vegne. De havde stor succes med at få flyttet spillet helt ned foran Herlevs mål, var pucksikre og målsøgende.

Skvorcovs scorede måske kampens flotteste mål, da han afdriblede et par Herlevspillere inden han vippede den op i hjørnet. Odense foran på tavlen og foran i spillet på isen.

Men som så ofte før dukkede Mathias Asperup op som en Herlevs egen udgave af Holger Danske, og med en hurtig afslutning, og med hjælp fra en Odense skøjte, fik han pucken i mål til udligningen 3-3. Odense var rystet, og det udnyttede Herlev til at bringe sig foran, da Jesper Alasaari fornemt fandt Popovic ved bagerste stolpe med kun et minut tilbage af perioden.

Odense havde opgaven klar inden sidste periode. De skulle score og udligne, hvis de skulle bevare drømmen om en plads i semifinalen. Og de pressede godt på i den første halvdel af perioden, men som tiden gik, blev spillet også mere desperat. Herlev stod godt i banen, og gav ikke mange centimeter til modstanderne.

Dramaet kom: Odense pressede på og Jesper Thörnberg havde en hammer af et skud, som Horak snuppede med det yderste af dragten.

Kæmpe dramatik, da Matthias Asperup ramlede sammen med Stefanos Lekkas. Det var umuligt at se detaljerne i situationen, men Radim Piroutek fik to minutter for at have hægtet Asperup, og Herlev-angriberen måtte ud for at ramle ind i Odense-målmand. Det var break even.

Kristian Jensen måtte ud for høj stok med to et halvt minut igen, og det ødelagde Odenses chancer for det helt store stormløb mod Horak. Herlev red stormen af, og stormer for første gang siden 1991 videre til semifinalen om det danske mesterskab.

En stor aften i Herlev, hvor spillerne måtte ud på adskillige æresrunder, mens Odense-spillerne skøjtede ud i stor skuffelse. De havde mod på mere hos fynboerne efter et flot grundspil, men i kvartfinalen kunne Bulldogs slet ikke leve op til takterne fra tidligere på sæsonen, og nu er man pludselig på sommerferie.

RUNGSTED FREMTVINGER KAMP SYV HERNING I SEMIFINALEN: Vinder 5-0 i Frederikshavn