Rødovre stod godt imod, men afslutter sæsonens tre kampe i Frøs Arena uden mål

SønderjyskE-Rødovre Mighty Bulls 3-0 (0-0, 2-0, 1-0) Det var to decimerede hold, der onsdag aften tørnede sammen i Vojens. SønderjyskE med flere skader og gæsterne fra Mighty Bulls med både skader og masser af Corona i truppen bød hinanden op til isdans.

Rødovre havde flere unge debutanter på isen, herunder den nye keeper Dennis Saikkonen, og trods kun ti forwards til rådighed, var hjemmeholdet fra SønderjyskE favoritter. Alene en målscore på 11-0 i sønderjydernes favør i de to første indbyrdes kampe i Vojens denne sæson, indikerede et sønderjysk overtag.

Gæsterne fra Vestegnen kom fint fra land og det forventede pres fra hjemmeholdet udeblev. Først en fjerdedel inde i perioden kom første antydning af en afslutning fra værterne, da først Rasmus Lyø forsøgte sig fra distancen og kort efter var Anders Biel på spil med en styring.

Tættere på var gæsternes Oliver Kjær men den netop OL udtagne Patrick Galbraith vandt duellen. Midtvejs i perioden gav sløs i Rødovres bagerste geledder en stor mulighed til Martin Eskildsen, men skarpheden manglede. Et klumpspil foran hjemmeholdets boks, endte med at Gustav Berling snarrådigt fik fat i skiven og satte Oliver Kjær op, men denne gang stod stolpen i vejen.

Rødovre var ganske vist på papiret underdog i denne match, men det var ikke nemt at se. Udeholdet gik uimponeret til sagen og på mange måder lignede hjemmeholdets indsats en gentagelse af kampen mod Odense i fredags.

I pauseinterviewet var Yannick Vedel da også alt andet end tilfreds med holdets arbejdsindsats eller mangel på samme. Men inden pause-teen kaldte, havde Vedel været arkitekten bag sønderjydernes største chance i perioden. En præcis pasning gav Mads Eller en friløber. Eller blev dog den lille i duellen med Dennis Saikkonen, der virkede til at have fået banket rusten af på rekordtid. Rødovre fik kort efter etableret et godt pres i SønderjyskEs zone, hvor Magnus Carlsen bød ind på et føringsmål, men endnu engang formåede Galbraith at redde kastanjerne ud af ilden. 0-0 efter tyve tamme minutter.

Der var en anelse mere snert i hjemmeholdet fra anden periodes start. Hjulpet på vej af et par udvisninger til gæsterne, fik man sat flere afslutninger ind. Ganske vist var første power play harmløst, men anden gang var heldet med udeholdet, da tilbagevendte Mikkel Jensens afslutning gik rent på fjerneste stolpe. Det var en af de andre unge Vojens-drenge, der lykkedes med at sætte scoringen i gang.

Man fristes næstes til at sige “hvem ka’ Biel ka’”, for præcis som sidst de to hold mødtes var der igen mål i staven hos Anders Biel. Han udnyttede Mikkel Jensen fine frispilning efter fortjeneste, da han alene med Saikkonen bragte værterne i front. Da Brendan Harms tilmed tog en udvisning i offensiv zone kort efter, gav han værterne mulighed for at fordoble sønderjydernes føring. Og den mulighed lod hjemmeholdet ikke gå fra sig.

Et skud fra Rasmus Lyø ramte Marco Illemann i maven og snød Dennis Saikkonen i buret, 2-0. SønderjyskE pressede på for mere, men Yannick Vedel fik overplaceret med baghånden og ryggen mod mål. Og herefter var det som om sønderjyderne atter blev lidt for tilfredse og Rødovre vejrede morgenluft. Godt fightende og med vilje i nærkampene sled de sig tilbage i perioden. Ud af det blå fik Johan Lundgren muligheden tæt under mål og minuttet senere Popovic, men Galbraith diskede op med et par stærke redninger.

Det gjorde han også, da Oliver Kjær kom til en gylden mulighed midt for mål, og derfor lykkedes hjemmeholdet med at forsvare føringen perioden ud. De sidste tyve minutter blev en halvtam affære.

Rasmus Lyø med en tidlig chance for at lukke kampen, men fik lige akkurat overplaceret sit skud. Gæsterne jagtede det første mål i Frøs Arena, ikke bare i aften, men også i hele sæsonen. Magnus Carlsen fik en stor chance for at få hul på bylden, men missede det store tilbud i fri position.

Stor cadeau til gæsterne for at knokle ufortrødent på, og det var tæt på at give afkast, da den unge debutant Anton Als fyrede af, men keeper Galbraith gav ikke ved dørene. Tiden rendte fra udeholdet og værterne tilspillede sig atter et overtag. Martin Eskildsen var tæt på i to omgange, men måtte se Matt Foget rende med hæderen for 3-0 scoringen.

Den kom med små fem minutter på klokken, da Anton Öhman viste eminent overblik og spillede Foget helt fri. Canadieren svigtede ikke. 3-0 til SønderjyskE og tre point til kontoen. Det var ikke alt lige imponerende, hvad sønderjyderne viste denne aften, men det var nok mod et medtaget Rødovre hold.

Matt Foget var sammen med Patrick Galbraith sit holds bedste, men også plusser i bogen til Mads Eller. Gæsterne leverede en rigtig fin arbejdsindsats og kunne med lidt held have skabt mere spænding i kampen. Anton Als med en imponerende debut og Oliver Kjær gik forrest i det der viste sig at være en forgæves kamp for point foran godt 800 tilskuere denne aften i Frøs Arena.

OPTAKT: Esbjerg Energy-Odense Bulldogs OPTAKT: SønderjyskE-Rødovre Mighty Bulls