Gæsterne måtte helt frem til tredje periode for at afgøre slaget i Spar Nord Arena

Herlev Eagles-Rungsted Seier Capital 2-4 (0-0,1-1,1-3) Ganske fortjent, men ikke imponerende, var det over 60 minutter, at Rungsted vandt over Herlev i Spar Nord Arena og dermed sikrede sig sjettepladsen i grundspillet og en kvartfinale mod Herning, der begynder på fredag.

Det endte 4-2 til gæsterne mod et Herlev-hold, der strittede godt imod og hvor mange af de unge Herlev-spillere gik fuldstændig uimponeret til værks.

I dag gik der 23 sekunder før Rungsted var i powerplay og i de første fem minutter var gæsterne toneangivende. Til gengæld fik Herlev den første store mulighed, da William Back kiksede defensivt for Rungsted. Det lykkedes dog ikke for Peter Lauritzen at udnytte muligheden. Også Alexander Lindqvist-Hansen havde en stor mulighed for Herlev, der faktisk havde de største chancer i første periode, mens Rungsted havde det meste spil.

Herlev åbnede anden periode i powerplay uden at få de store muligheder. Kampbilledet fortsatte i anden periode, hvor Rungsted havde masser af tid i offensiv zone. Herlev dækkede fornuftigt op og slog kontra og skød på mål, når muligheden bød sig.

I det 28. minut faldt kampens første mål: Efter en faceoff endte pucken i højre hjørne, hvorfra Henrik Hetta smed pucken ind til en fri Branden Gracel, der scorede sikkert.

Kort efter leverede Morten Jensen en kæmpe fejl på blå linje og sendte Mikkel Bertelsen alene igennem. Kolppanen vandt duellen.

Herlev havde mere offensiv saft i sidste del af anden periode og de unge Herlev-spillere arbejdede rigtig godt. Derfor var det ikke helt ufortjent, at Herlevs Victor Cubars fra venstreflanken udplacerede Kolppanen med et flot skud. 1-1 efter 40 minutter.

Rungsted skruede op for tempoet i tredje periode. Morten Jensen skød på stolpen og der var gode tilbud til Rosenthal, Tim Daly og igen Morten Jensen.

Det var fjerdekæden med Gustav Green i spidsen, der fik lagt pres. Green fik selv scoret målet til 2-1 for gæsterne, der nu skabte chancer på stribe. Det lugtede af 3-1, men i stedet slog en af Herlevs unge spillere til. Tiago Vinterberg hamrede skrive ind fra blå linje. Lækker 2-2-scoring i det 49. minut.

Der gik to minutter, inden Nikolaj Rosenthal klappede 3-2-pucken ind for Rungsted direkte efter faceoff. Christian Elmose var kommet ind i anden periode og stod for store redninger i slutfasen. Han måtte dog ud af målet i en sidste satsning, som Mattias Persson udnyttede til at score i tomt bur.

Rübenach(t) i Rødovre - Mighty Bulls sluttede med sejr over Esbjerg Stærkt sønderjysk comeback sikrede andenpladsen