De forsvarende mestre spillede en god kamp hjemme i Bitcoin Arena

Rungsted Seier Capital-Frederikshavn White Hawks 4-1 (1-0,1-0,2-1) Er Rungsteds forsvarende mestre for alvor ved at komme i gang?

Efter 6-5 mod Herning i fredags efter fulgte Erik Hjalmarssons tropper tirsdag aften op med en sejr på 4-1 over Frederikshavn White Hawks, en anden af de potentielle modstandere i de kommende kvartfinaler i Metal Ligaen.

Frederikshavn indledte eller fornuftigt, men U20-spilleren Mads Kring Andersen, der i aften var i fjerdekæden, tog en udvisning efter godt otte minutter, og den udnyttede hjemmeholdet til at bringe sig foran. Henrik Hetta blev sat godt op af Mattias Person og Morten Jensen, og så var Galansky udplaceret og chanceløs. 1-0 til hjemmeholdet, hvis powerplay er en af de store forudsætninger for succes i de kommende måneder.

Frederikshavn drog fordel af et par Rungsted-udvisninger i den resterende del af første periode, men Kolpannen stod bundsolidt i hjemmeholdets mål og er måske også på vej til den formtop, der er en anden af forudsætningerne for Rungsted-succes.

Det var ikke chancer. tilskuerne blev forkælet med i anden periode. Spillet blev mere rodet, og der kom flere fejlpasninger ind i spillet. Især White Hawks havde flere gange svært ved at ramme en medspiller, når pucken skulle ud af egen zone, og det gav naturligt hjemmeholdet en del momentum.

Alligevel var Oliver Anker tæt på at udligne for høgene, men desværre misbrugte han det store tilbud, da han fri foran Kollpanen ikke fik afsluttet højt nok i målet.

Med godt seks minutter tilbage af perioden, lavede Frederikshavns Eemeli Räsänen en dum fejlpasning på offensiv blå linje. Rosenthal opfangede pucken, sendte den op til Daniel Madsen, der kort efter serverede den tilbage til den målfarlige Rosenthal, og så var det 2-0 på måltavlen i Bitcoin Arena.

White Hawks kom sig aldrig over den scoring i anden periode, og havde det svært de sidste minutter. Der blev dog lukket af foran Galansky, men et svært udgangspunkt at tage med ind til tredje periode, bagud med to i Nordsjælland.

Fire minutter inde i tredje periode blev det for alvor op af bakke for vendelboerne mod et nu veloplagt hjemmehold. Jacob Gammelgaard gjorde det til 3-0 for hjemmeholdet, da han sendte pucken forbi tjekken i høgenes bur.

Henrik Hetta, for anden gang, gjorde det til 4-0 for hjemmeholdet, og så fejrede Rungsteds tilskuere allerede sejren.

Det kunne de også roligt gøre, for den var aldrig i fare. Der kom flere små kampe i kampen spillerne i mellem, og også udvisninger mod slutningen. Dog ikke noget der kammede over, og dommerne havde godt styr på begivenhederne.

Sebastian Brinkman fik lige styret pucken ind til reducering kort før tid, men mere blev det ikke til for høgene, der må tage den lange bustur hjem med nul point i tasken, mens Rungsted fik fornyet optimisme og igen fik bevist, at holdet bliver svært at danse med for en kommende kvarfinalemodstander.

SEKS METAL LIGA-SPILLERE er med i den danske OL-trup Rødovre henter finsk målmand ind til resten af sæsonen