Josh McDonald afgjorde testkampen i overtiden

Det var blevet tid til piraternes anden træningskamp på hjemmebane for Aalborg Pirates, og der skulle bygges videre på torsdagens sejr over Frederikshavn samt fredagens sejr i Hockey Stars. For SønderjyskE var der tale om den første træningskamp, mens de kun har været på is i en lille uges tid, mens det er tæt på to uger for Pirates.

På holdkortet hos hjemmeholdet manglede Jeppe Jul Korsgaard, Nikolaj Carstensen samt Julian Jakobsen. De første to udgik med skader i kampen mod Frederikshavn, mens Jakobsen sad over i aften, men er snart tilbage. Det betød, at der var nogle ændringer i kæderne til kampen.

Små 1200 tilskuere en tirsdag aften blev vidner til en kamp, hvor SønderjyskE havde mulighederne i 1. periode, men det var Pirates, der scorede. En 2. periode, hvor Pirates havde alle muligheder, men kunne ikke sende pucken over stregen, mens SønderjyskE var bedst i starten af 3. periode. Det hele blev afgjort i overtid, hvor en udvisning til Felix Scheel blev afgørende.

Inden kampens begyndelse blev unge Jonathan Brinkman hyldet og sendt afsted mod Medicine Hat Tigers i Canada, hvor han skal være holdkammerat med målmand, Mads Søgaard. Jonathan Brinkman var kåret som Metal Ligaens talent i sidste sæson, hvor direktør Thomas Bjuring var på isen for at overrække blomster til Jonathan.

I den første halvdel af 1. periode var det SønderjyskE, der var mest i puckbesiddelse, hvor de kom til et par enkelte gode muligheder, men George Sørensen var klar med redninger. Pirates var først lidt farlige, da Daniel Madsen røg i boksen, og det blev til en god mulighed til Olivier Hinse, men Patrick Galbraith var klar på skuddet.

Tim Davison sendte Hinse alene mod mål, og han svigtede ikke, da han lagde pucken mellem benene på Galbraith. Kort forinden havde Felix Scheel en kæmpe mulighed for at score, da han blev spillet fri for mål, men Galbraith var hurtigt ude og gøre vinklen lille. SønderjyskE kom til nogle muligheder mod slutningen af perioden, da Pirates fik to udvisninger, men defensiven kæmpede godt foran George Sørensen.

1-0 til Pirates efter 1. periode, der til tider var en rodet affære, hvor Sørensen blev sat på flere prøver end Galbraith gjorde i den anden ende.

SønderjyskE startede 2. periode i overtal, men det lykkedes ikke at udligne Pirates' føring fra 1. periode. Der var meget langt mellem chancerne til SønderjyskE i 2. periode, hvor det var Pirates, der pressede på for at score yderligere.

Hvor Pirates ikke kom til mange chancer i 1. periode, så vadede de i chancer i 2. periode, hvor især Martin Højbjerg havde mulighederne. Sebastian Brinkman var tæt på, men Galbraith fik lukket hullet mellem benene. I de døende sekunder af perioden var Felix Scheel og Thomas Spelling tæt på at score til 2-0, men målet udeblev.

1-0 efter 2. periode, hvor Pirates havde mulighederne til at komme yderligere foran, mens SønderjyskE ikke viste det store.

3. periode startede med chancer i begge ender, men det var SønderjyskE, der var skarpest, da Christian Silfver var alene mod Sørensen, hvor han satte pucken højt i nettet. Kort tid efter var det Steffen Franks tur til at komme på måltavlen for SønderjyskE, da han sendte pucken på mål, og Sørensen var ikke hurtig nok til at lukke af.

Pirates pressede på for at udligne, og man endte med at få en gylden mulighed, da SønderjyskE fik to udvisning kort efter hinanden. Det udnyttede Spelling, da han smed pucken ind foran mål, men ramte en SønderjyskE-skøjte, og pucken trillede i nettet.

Stillingen efter den ordinære tid var 2-2, hvilket betød, at man skulle ud i overtid, hvor man som altid spiller tre mod tre i fem minutter eller til først scorede mål. Hinse kom alene mod Galbraith, men Hinse blev grebet ud, hvilket var Pirates' mulighed i overtiden. Kort efter blev det til powerplay til SønderjyskE, da Feix Scheel fik 2+10 for boarding i endebanden. SønderjyskE spillede pucken godt rundt, og Sørensen lavede flere gode redninger, men måtte til sidst give fortabt til Josh MacDonald, der sendte pucken i nettet.

Pirates spiller næste gang på fredag 16. august kl. 19.00, hvor turen går til Odense. Næste hjemmekamp spilles lørdag 24. august kl. 15.00, hvor svenske Borås HC kommer på besøg. SønderjyskE tester på

SønderjyskE i camouflage-trøjer: Støtter veteraner Jonathan Brinkman årets unge spiller i Metal Ligaen 2018/19