David Grubak måtte hele 10 gange hente pucken ud af nettet denne tirsdag aften i Aalborg, hvor Rungsted Seier Capital gik fra et potentielt stort comeback til en lussing på blot tre minutter

Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital 10-4 (3-1,2-1,5-2) Første periode forgik på hjemmeholdets præmisser, og nordjyderne kom både først på alt. Det gav masser af chancer allerede fra kampens start, hvilket også gav en scoring efter tre minutters spil. I powerplay endte pucken med hos Darian Gotz, som resolut bankede pucken op i det fjerneste hjørne.

Det nordjyske pres fortsatte, og det var meget lidt gæsterne kom til i de første 20 minutter. Derfor var det ikke ufortjent, at Kirill Kabanov efter 15 minutters spil gjorde det til 2-0, da russeren modtog en fin droppasning fra Tobias Ladehoff, og igen sendte pucken op i målhjørnet bag David Grubak.

Det lignede en tidlig afgørelse, men gæsterne fik kort efter bragt fornyet spænding ind i opgøret, da Rasmus Andersson udnyttede en stor fejl i egen zone af Darian Gotz. Målscoreren til 1-0 smed pucken væk til Theo Keilin, som smart fandt Andersson i midten af slottet. Med en sikker førstegangsafslutning var spændingen tilbage, men 40 sekunder før pausen scorede Julian Jakobsen til 3-1 efter en smart pasning bag mål fra Darien Craighead. Et navn vi så meget mere til senere i kampen.

Anden periode blev mere jævnbyrdig, og det virkede som om Rungsted havde mere held til at komme ind i værternes zone med fart. Det gav nogle fine muligheder, som George Sørensen dog tog sig flot af i de første ti minutter.

Dog måtte Sørensen give fortabt, da Steve Whitney lavede en formidabel styring i midten af piraternes zone til 3-2. Der var et håb om mere, men desværre for gæsterne var Aalborg Pirates modsvar i en klasse for sig denne aften. Blot 22 sekunder efter reduceringen lå pucken inde bag Grubak, efter et flot slagskud fra Nikolaj Carstensen.

Den hurtige genetablering af tomålsføringen gav nogle tydelige frustrationer hos de nordsjællandske spillere, og det kastede tog udvisninger af sig inden for 30 sekunder. Det gav en gylden mulighed for hjemmeholdet, som de også udnyttede, da Julian Jakobsen fandt Troy Lajeunesse ved bagstolpen til 5-2.

Det var også resultatet efter 40 minutter, og dermed skulle Rungsted Seier Capital i den grad ud og jagte et comeback i tredje periode. Missionen fik den perfekte start, da gæsterne med Kirill Kabanov i udvisningsboksen gjorde det til 5-3. Backen Andrew Peski havde sneget sig med op i slottet, og med masser af plads kunne han, efter en god pasning på tværs af Aalborgs boxplay fra Marc-Olivier Roy, reducere.

Fem minutter senere fik kamp for alvor spænding og dramatik tilbage, da Aalborg Pirates først var millimeter fra at score med et skud på stolpen. Efter et videotjek vinkede dommerne afvisende og i det næste angreb scorede gæsterne til 5-4.

En misforståelse bag mål mellem George Sørensen og en back kostede dyrt, da Filip Karlsson opsnappede pucken og serverede den for staven af Ludvig Elvenes, som sikkert udplacerede Sørensen.

Hvad der lignede en drømmeperiode for Rungsted endte dog med at blive et sandt mareridt i de sidste ni minutter, hvor 5-4 blev til 10-4. Første var det Darien Craighead, som pludselig stod umarkeret på bagstolpen til en scoring i tomt mål. Rungsted lavede en umiddelbart noget mystisk challenge for offside, men efter et meget kort gennemsyn vurderede dommerne at der var tale om en korrekt scoring.

Det kostede en to minutters udvisning, og her lukkede nordjyderne kampen. Darien Craighead med masser af selvtillid lagde en perfekt aflevering over til Troy Lajeunesse, der skød første gang og lige præcis fik pucken ind ved den nærmeste stolpe.

Hvis kampen ikke var lukket på det tidspunkt, så blev den det godt 40 sekunder senere, da Tobias Ladehoff foran mål scorede til 8-4. Ydmygelsen var under opsejling, og blev en realitet, da gæsterne lod frustrationerne tage over. De tog et hav af udvisninger i slutfasen, hvilket Darien Craighead udnyttede i to omgange til at score yderligere to scoringer. 10-4 endte kampen, til stor glæde for flertallet af 2154 hockeyfans i Sparekassen Danmark Isarena.

OPTAKT: Herlev Eagles-SønderjyskE Frederikshavns soldaterkammerater sejrede på isen