Ni i træk til Herning, der kæmpede en sejr hjem mod et hårdtarbejdende Rungsted-hold

Herning Blue Fox - Rungsted Seier Capital: 3-2 (1-1)(0-0)(2-1)

En til tider rodet men intens affære endte med en kneben Herning sejr. Simon Nielsen og  Thomas Lillie agerede hovedpersoner denne søndag eftermiddag, og en uhyre tæt kamp fik en sen afgørelse.

Kampens første gode tilbud tilfaldt gæsterne og Nikolaj Rosenthal. Simon Nielsen og Herning kunne ånde lettet op da målmageren ikke fik afsluttet ordentligt midt for mål.

Blue Fox startede da også kampen en anelse mere passivt ud, og man lagde ikke det høje tryk som man har haft for vane på det seneste.

Ny fin chance til nordsjællænderne efter fem minutter hvor en styring fra Lucas Andersen nær var gået i kassen.

Målet skulle dog komme godt et minut senere. Simon Frederiksson fik masser af tid og plads til at trække mod mål, og han udplacerede en sagesløs Nielsen i kassen.

Udligningen skulle så blive en realitet ganske kort efter. Rasmus Nielsen trykkede af fra distancen, pucken ramte stolpen og Lillie, og Morten Poulsen skubbede pucken det sidste stykke over stregen.

1-1 og hurtigt ny stor chance til gæsterne. Igen var Rosenthal på spil inde foran målet, og selvom der var mere bid i afslutningen denne gang var Nielsen på plads.

Generelt gæsterne på det meste i første periode, og succes med deres høje forechecking som ikke så ud til at passe rævene.

Lasse Lassen kom først rigtigt på pucken da der resterede små fem minutter af perioden, og Lillie måtte hive en feberredning op af hatten. Stærk reaktion fra Lillie.

Stor chance til Kristoffer Astorp efter en sukkerpasning fra Thomas Andersen. Skuddet gik forbi men gæsterne måtte tage kampens første udvisning.

Målmandsspil i topklasse
Hvis Herning havde fået en mindre opsang i pausen lod effekten vente på sig. Den resterende del af overtallet fik man ikke meget ud af, og man var fortsat stresset i egen zone.

Lasse Lassen skulle få en ny stor chance da han blev sendt i dybden, men den ellers så træfsikre midtjyde overplacerede sit skud.

Nyt powerplay til Blue Fox, og denne gang mere snert over spillet. Markus Jensen havde et tørt slagskud, og inde foran mål var Mark MacMillan ikke langt fra at kunne presse skiven i mål.

Kort efter var det gæsternes tur i powerplay, og så brændte det på i Hernings ende. TJ Moore med et  giftigt skud, og på returen blev pucken kun lige sendt forbi mål.

Chancer til flere mål, men stadig 1-1 i Herning.

Blue Fox fik efterhånden gang i jernene, og Morten Poulsen fik publikum op af stolene med en fræk dribletur, og en afslutning som Lillie dog reddede flot.

En halvtynd udvisning gav gæsterne chancen for at bryde stillingskrigen, og så var det Simon Nielsens tur til at vise klassen. Godt bakket op af et boxplay som sled som gale.

Fantomredning af selvsamme Nielsen da Mario Lucia lurede ved bagstolpen kort efter.

Næste mål i kampen ville uden tvivl være af enorm betydning, og ærgelsen derfor ekstra stor da Markus Jensen akkurat kom for sent.

Stillingskrigen fik sin ende

Blue Fox åbnede igen en periode i powerplay, og Lasse Lassen var tæt på at prikke pucken over stregen. Kristoffer Astorp sendte også en hammer mod mål, men Lillie holdt igen rævene fra fadet.

Marcus Olsson bød sig til for gæsterne inden man på ny røg i undertal. Vigtige minutter for Herning der havde chancen for at score det forløsende mål i overtal.

I stedet kunne Olsson tegne sig for næste store chance, og så måtte Nielsen gøre Lillie kunsten efter.

Missionen mislykkedes for Herning, men så slog de alligevel pludseligt til. Thomas Andersen med pasningen fra endebanden, og Jan Dalecky klappede pucken mellem benene til 2-1.

Powerplay til gæsterne med 11 minutter igen, og nu vigtige minutter for Rungsted. Stærkt arbejde fra midtjyderne kombineret med lidt marginaler betød værterne klarede frisag.

Boysen med chancen, og Poulsen med chancen. Kampen stadig på et knivsæg. Intenst, upoleret og råt spil.

Afgørelsen. Virtanen vandt sin faceoff, og Lassen vippede pucken op i hjørnet med baghånden.  3-1 til Blue Fox med små syv minutter igen.

Simon Nielsen blev den store mod Olsson for tredje gang i perioden. Cam Brace trak en udvisning og mismodet kunne spores i ansigtet på Gustav Green.

Time-out Rungsted, og Lillie på bænken. Daniel Nielsen og Morten Poulsen tog en pinefuld blokering for holdet hver, men tre sekunder før tid reducerede gæsterne til slutresultatet ved TJ Moore. Blue Fox igen på andenpladsen i Metal Ligaen.

Nordjysk overtidssejr i medrivende kamp i Esbjerg Herlev blev kørt over af flyvende Bulldogs