Tre hurtige mål i anden periode vendte kampen på en tallerken for Odense, der blev anført af målmand Cowley og en flyvende Jack Walker

Odense Bulldogs-Herlev Eagles 5-1 (0-1,3-0,2-0) Odense Bulldogs fortsætter det fantastiske kalenderår 2020, hvor fynboerne har foretaget en genrejsning af dimensioner som ingen havde set muligt for bare et par måneder siden.

Små 800 tilskuere i VinMedKant Arena så i eftermiddag det sprudlende Odense-hold banke Herlev 5-1, og det eneste malurt i bægeret hos fynboerne lige i øjeblikket er, at de ikke bruge sejrene til andet end at bevare det gode humør.

Det gør de også i Odense for øjeblikket, hvor Johnny Reimar med ”Sikke en fest, vi har haft nu i nat” afsluttede musikporteføljen, mens tilskuerne stod op og gav taktfast bifald.

Herlev havde bedst fat i kampens første 20 minutter, hvor gæsternes to bedste kæder på karakteristisk vis fik sat sig godt fast i Odense-zonen flere gange.

Hjemmeholdet – igen uden Sam Povorozniouk – måtte belave sig på et par farlige kontrastød og målmand Evan Cowley, der leverede en håndfuld store redninger i første periode.

Første periode kulminerede efter et kvarter. En ellers godt spillende Luis Blak Olsen måtte tage imod en gevaldig og ren tackling fra Martin Larsen, men Herlev holdt ved og fik sat sig fast.

Niklas Tikkinen fandt Joonas Riekkinen. Odense-forsvaret var i ubalance, og finnen kunne stille og roligt trække den ind bag en chanceløs Cowley i Odense-buret.

Hjemmeholdet vendte lynhurtigt kampen i anden periode. Efter en faceoff fandt Jack Walker Henry Hardarson, der resolut klappede til den og udlignede.

Der gik blot halvandet minut, så havde Yannick Vedel bragt Odense foran 2-1. Varme Vedel udnyttede en omstilling, hvor hans afslutning ramte en Herlev-stav. Pucken blev helt umulig at snuppe for Elmose i Herlev-målet.

Stormen fortsatte. Jack Walker var på plads inde foran mål i powerplay, og slog pucken ind til 3-1. Der var spillet under fem minutter af anden periode, kampen var vendt på en tallerken og Herlev byttede Christian Elmose ud med Emil Jidskog i målet – egentlig uden at Elmose var uden den store skyld i balladen.

Gæsterne var lige ved at reducere kort efter, men Cowley tog et godt forsøg fra Alexander Lindqvist-Hansen, og Odense-målmanden var også på pletten, da Victor Rollin-Carlsson kort efter afsluttede fra nært hold.

Odense havde teten og vinder for øjeblikket alle de marginaler, som holdet har manglet tidligere på sæsonen.

Kampen var en skærende kontrast til den seneste kamp i sæsonen mellem de to hold, hvor Odense blev kørt baglæns ud af VinMedKant Arena.

Fem minutter før tid reddede Jidskog kampen fra en tidlig afgørelse: Hardarson og Walker kom af sted i en to mod nul-situation i undertal. Svenskeren reddede med en stærk forflytning på tværs af målet.

Odense overlevede fire minutters Herlev-powerplay i slutningen af anden periode, og Evan Cowley afsluttede den midterste periode ved at parere Lindqvist-Hansen, der var helt fri.

Intet kunne tilsyneladende gå galt for fynboerne denne eftermiddag, hvor Herlev satsede med revl og krat i begyndelsen af tredje periode.

De fynske spillere ”fiskede” på midterlinjen efter chancer, og Henry Hardarson udnyttede en af dem, da han kom fri med Jidskog. 4-1, og det blev småhidsigt holdene imellem. Herlev-spillerne er ikke i verdens bedste humør for tiden.

Da Jack Walker senest var i dansk ishockey, lavede han to point i 15 kampe for Aalborg i grundspillet, i eftermiddag var han banens bedste i Odense. Amerikaneren opfangede en løs puck på defensiv blå linje og tog en banelængde inden han satte en baghånd ind til 5-1.

Walker stod dermed på fire point alene i kampen i dag, og både han, Sam Povorozniouk og træner Lefebvre har nu anbefalet sig til en returbillet til Odense næste sæson.

Det samme har målmand Cowley, der også var en afgørende faktor i dag mod et Herlev-hold som havde chancer til et par scoringer mere, men slet ikke er så skarpt som tidligere på sæsonen.

Kniber det med kræfterne hos Eagles for øjeblikket? Patric Wener må sætte alle kræfter ind på den kommende Metal Final4, inden ørnene har nogle tiltrængte dage til at samle kræfter under det kommende landsholdsbreak.

Blue Fox vandt intenst slag mod mestrene Hårdtarbejdende Rødovre snuppede fortjent bonuspoint mod SønderjyskE