Vi følger topkampen i det nordjyske tæt

Aalborg Pirates-Frederikshavn White Hawks 4-2 (1-1,1-0,2-1)

Aalborg Pirates sidder tungt og solidt på førstepladsen i Metal Ligaen. Sejren i Odense fredag aften blev fulgt op af tre point i lokalderbyet mod Frederikshavn i aften, hvor 5000 tilskuere dannede en forrygende ramme om en match, som Aalborg endte med at vinde 4-2. Egentlig var det gæsterne, der begyndte bedst, men Pirates arbejdede sig tilbage og endte med at vinde ganske fortjent.

Spillerne på begge mandskaber var tydeligvis inspireret af den fine stemning i Bentax Isarena og både Pirates og White Hawks lagde for i glimrende tempo. Mads Larsen listede sig langt ind under buret og smed en puck på tværs af målfeltet, som ingen af kollegerne fik fat i.

I den anden ende tog Julian Jakobsen fat og var tæt ved at styre en puck i kassen efter et godt rush og en droppasning af Aalborg-kaptajnen selv, der var i kæde med Højbjerg-tvillingerne.

Lasse Bo Knudsen tog Aalborgs første udvisning i det syvende minut. Frederikshavns powerplay var solidt, men kun lige ved og næsten.

Anders Eriksson tog plads ved blå linje og hamrede tre forsøg på Sørensen i Aalborg-målet.

Sørensen var også varm.

Ved halvvejsmærket satte hjemmeholdet sig fast i et minuts penge i White Hawks-zonen. En diagonalpasning fra Victor Panelin Borg strøg forbi både Galansky og Frederikshavn-buret. Dybt suk i Pirates-enden.

Kort efter skød Nikolaj Krag lige forbi i den anden ende. Stærk action i Bentax Isarena.

Et kvarter inde i kampen kom åbningsmålet. Søren Nielsen fik fat i en løs puck inde foran buret og bragte gæsterne foran.

Der gik kun 21 sekunder, før Emil Marcussen klappede udligningen ind for Aalborg. Det var anden kamp i træk, Marcussen fik scoret og scoringen afstedkom det traditionelle bamsekast og en længere pause med både biler, ismaskine og børn på isen for at samle plysdyr op.

Der var 5000 bamser til salg før kampen og fem minutter tilbage af første periode, da kampen gik i gang igen.

De kunne se endnu et godt skift af Jakobsen, Højbjerg og Højbjerg, der var tæt på at brodere sig ind over stregen, mens Anders Eriksson i den anden ende afsluttede med baghånden.

Retfærdig 1-1’er med lille White Hawks-overtag i de første 20 minutter.

White Hawks med et mindre overtag i begyndelsen af anden periode.

Logan Pyett tog en rejse om bag Aalborg-målet og var tæt på at finde en holdkammerat, og Christopher Frederiksen og Dane Fox arbejdede tæt under Sørensens mål.

Aalborg slog kontra efter fem minutter. Hjemmeholdet var nærmest fire mod en, mens ellers pucksikre Anders Krogsgaard fumlede muligheden væk. Stadig helt lige.

Dane Fox tog Frederikshavns første udvisning. Martin Højbjerg var to gange millimeter fra at fange en pasning, men missede.

Stærk powerplay af hjemmeholdet, der kort efter kunne glæde sig over, at George Sørensen var på plads, da Bumagin dukkede op tæt under mål med en baghånd.

Ishockeykampen blev igen afbrudt midt i anden periode, da en Aalborg-fan friede til sin udkårne ”direkte på storskærmen”.

Heldigvis sagde hun ja.

Det samme gjorde Aalborg, da Mads Larsen fumlede i et powerplay på vej opad banen.

Martin Højbjerg opfattede situationen i en fart, snuppede pucken og satte den ind bag Galansky til 2-1 for Aalborg.

Målet kom i det 33. minut, og det blev fulgt op af hjemmeholdets hidtil bedste minutter i kampen. Højbjerg-tvillingerne var i hopla, Julian Jakobsen satte fart og Thomas Spelling kom op i fart og viste sin høje spilintelligens frem. 2-1 til Aalborg efter 40 minutter.

Der gik 32 sekunder og par Aalborg-appeller for udvisninger i tredje periode, inden Frederikshavn havde bragt kampen på lige igen. Aleksandr Bumagin fangede en løs puck midt i Aalborg-zonen og klappede pucken direkte op bag Sørensen. 2-2 og stærk aktion af russeren.

Det bølgede frem og tilbage. Morin og Brinkmann var tæt på at forvandle en to mod en-situation, mens Nikolaj Krag kompetent forsøgte at øse en baghånd ind bag Sørensen.

Der var noget, der lignede en offside, lige før Aalborg bragte sig foran med 10 minutter igen. Pucken forblev i spil, og Pirates etablerede sig igen. Davison lagde på mål, Martin Højbjerg styrede den ind. Manden med nummer 58 er brandvarm for øjeblikket.

To minutter senere fik Aalborg vendt spillet i en fart, og Julian Jakobsen kom fri. Han satte pucken ind over Galanskys skinne og Bentax Isarena eksploderede i jubel.

Kunne Frederikshavn kunne tilbage foran 5000 mennesker i en udsolgt arena i Aalborg?

Gæsterne havde svært ved at etablere sig foran hjemmeholdets bur, og Pasanen brugte sin timeout allerede med 5:43 for at fremtvinge en sidste forcering.

White Hawks-spillerne var forståeligt nok en anelse frustrerede efter en høj stok, der ikke blev dømt på Bumagin, men det var ingen undskyldning for Dane Fox’ farvel til kampen i utide.

Han brokkede sig i brusebad og parlamenterede med hjemmeholdets fans længe, før han forlod arenaen. Det var lidt hidsigt i slutfasen, hvor White Hawks ikke fik lagt det fornødne pres.