Højdramatik i Bitcoin Arena i slutspillets første overtidskamp

Rungsted Seier Capital – Herning Blue Fox 3-2 (1-0, 1-2, 0-0) 1-0 Kvartfinale fire mellem nummer tre og seks i grundspillet skulle give et fingerpeg om hjemmeholdet kunne overraske og bringe sig et stort skridt nærmere semifinalen, eller kunne gæsterne tilbageerobre momentum med en revanchesejr og udligning i serien, denne aften i Bitcoin Arena.

Det blev Rungsted, der trak det længste strå og således står med matchbold inden næste opgør i Herning.

Stor intensitet straks efter pucken blev sat i spil, hvor begge mandskaber søgte en tidlig scoring. Hernings Petter Hansson med første kvalificerede afslutning. Desværre for gæsterne trak Jarkko Malinen i det efterfølgende faceoff en udvisning for spil med høj stok, som satte en stopper for offensiven.

Det betød også hjemmeholdet først på tavlen med et skud fra distancen af Sebastian Bergholt, som endte i kassen. 1-0 til Rungsted.

Efter seks minutter kom Hernings Morten Poulsen fri til scoring, men overplacerede forsøget. Herning fastholdt dog initiativet og det blev til flere skarpe afslutninger, men kynismen manglede tydeligvis mod et hjemmehold, der stod meget afventende.

En ny udvisning til gæsternes Jan Lattner for holding med godt to minutter til første pause, var guf for Rungsteds special teams, der brillerede, men gæsterne holdt tæt denne gang og perioden sluttede med den spinkle føring til hjemmeholdet.

En afventende udvisning til hjemmeholdets Mattias Persson i det første minut af anden periode førte til udligning af Herning. Det var Mathias Bau Hansen, der, trods staven knækkede, alligevel fik passeret hjemmeholdets mur til udligning,

Det satte gang i løjerne og kort efter endnu en udvisning til gæsterne. Mikko Kuukka ud for Holding i forbindelse med en breakaway til hjemmeholdet. Ingen effekt i overtalsspillet, der virkede nervøst takket være gæsternes høje pres.

Herning kom i front ved Morten Poulsen, der kapitaliserede på en retur efter en fejl i Rungsteds opspil. Helt fortjent udbytte af Hernings større engagement straks fra periodens start.

En lidt tynd udvisning til Hernings Miska Humaloja for holding satte for en stund Hernings offensiv på pause, og skaden blev endnu værre da Rasmus T. Andersson kvitterede stillingen. Der manglede lidt over otte minutter af anden periode. 2-2.

Endnu en udvisning til gæsterne, denne gang Morten Poulsen for hooking gav trængselstider i gæsternes zone men ingen scoring til hjemmeholdet. Perioden ud blev afviklet uden stor nerve og virkede som om spillerne var trætte efter det opskruede tempo i første tredjedel.

Tredje periode startede med et megapres fra hjemmeholdet, der vel havde fortjent bedre end tilfældet blev. Det virkede som om hjemmeholdet havde fået en skideballe i pausen. Intensiteten aftog dog og halvvejs lignede kampen en tam forestilling. Det var ikke mange forsøg, der kom helt på mål, og ganske naturligt skulle kampen vinder finde sin vinder i overtid.

Fjerde periode blev afgjort til hjemmeholdets fordel med Sebastian Bergholt som matchvinder, efter en kontroversiel afslutning hvor gæsterne følte sig bortdømt i sekvensen inden.

Rungsted fører nu 3-1 i kampe og Herning skal på en stor mission, hvis serien skal vendes.

AALBORG I SEMIFINALEN efter 1-0-sejr i Herlev Esbjerg spillede sig til matchbold med sejr over Frederikshavn