Defensiv, disciplin og stærke special teams sikrede Rungsted sejren over nordjyderne

For første gang i sæsonen måtte Aalborg forlade isen uden point. Rungsted vandt 3-1 i duellen mellem Metal Ligaens pt. to varmeste mandskaber, og i modsætning til de seneste sejre var det en stærk defensiv indsats, der førte de forsvarende mestre til point.

Aalborg kom bedst ud af starthullerne med en række fine kombinationer opad banen. Et par halve chancer blev det også til. Også i undertal kort inde i kampen fik Aalborg den største mulighed, men formåede ikke at forvalte en tre mod en-situation.

Et afventende Aalborg-hold spillede klogt og afventende og lurede på kontrastød.

George Sørensen var på stikkerne, da Rungsted igen fik powerplay. Rasmus Anderssons skud blev blokeret via en hurtig forflytning af den hurtige målmand.

Aalborg havde gennemgående lidt mere fart i skøjterne i første periode og små to minutter før pausen afsluttede Sebastian Brinkman et glimrende angreb med en iskold afslutning. Aalborg kunne gå til pausen foran efter en periode, hvor Marcus Olsson fik en scoring annulleret for høj stok.  Det så ganske korrekt ud.

Rungsted kom bedre ud til anden periode, da Julian Jakobsen tog sin anden udvisning i kampen – denne gang for at gå for tidligt på en faceoff.

Mattias Persson, der er ved at finde sin form fra i fjor, satte flot TJ Moore op. Rungsted havde udlignet og herefter bølgede spillet frem og tilbage.

Et lille kvarter inde i anden periode fandt kampen et afgørende moment. Rasmus Andersson fik Rungsteds første udvisning, og hjemmeholdet blev sat voldsomt under tryk. Men efter over et minut med heroisk boks, fik Rungsted luft på den gode måde.

Marcus Olsson fik sendt Mario Lucia af sted og med syre i benene og tungen næsten hængende ud af halsen, lykkedes det for Lucia at få passeret George Sørensen.

Det var et mål, der gav moral til hjemmeholdet, som kunne gå til pause med 2-1 i bagagen efter at have fået sat en prop i Aalborgs hurtige pasningsspil.

Det var igen Aalborg, der tog initiativet i tredje periode. Gæsterne havde godt fat i Rungsted, men en Erik Hjalmarsson-timeout betød, at Rungsted kom lidt længere frem for at forstyrre Aalborgs opspil. I aften var Rungsted farlige i powerplay, og en udvisning til Martin Højbjerg i slutfasen blev kostbar for gæsterne.

Svenskerne og Rasmus Andersson leverede et mønster-powerplay, som Marcus Olsson afsluttede, og Rungsted kørte sejren hjem.

Dermed nærmer nordsjællænderne sig for alvor Final4-placeringerne og ligger faktisk med et pointsnit, der er godt nok til en billet. Spændende, om Rungsteds gode formkurve fortsætter.

Effektive Herlev vandt 6-5 efter overtid i Herning SønderjyskE tog tre point og håneretten