Hetta og Gracel afgjorde sagerne i anden periode for gæsterne i anden periode

Herning Blue Fox - Rungsted Seier Capital: 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)

Herning skulle ud og revanchere en pinlig indsats hvor spillerne optrådte uden den store selvrespekt eller respekt for logoet på brystet. Rungsted kom til Kvik Hockey Arena med masser af selvtillid, men altså også uden Simon Frederiksson og Nikolaj Rosenthal, der var skrevet på gæsternes skadesliste som ekstra mænd.

Det forhindrede dog ikke gæsterne i at vinde 2-1 på Kvik Hockey Arena og dermed vinde hjemmebanefordelen tilbage i serien, hvor Rungsted også fører med 2-1.

Det stod hurtigt klart at Herning fik en bedre start på opgøret end det var tilfældet i søndags. To fejl fra gæsterne i egen zone gav to store chancer, men hverken Miska Humaloja eller Morten Poulsen kunne sikre Herning drømmestarten.

Specielt havde værterne langt større held med at forstyrre Rungsteds opspil, og så var man aldeles hidsige i sin backchecking. Det var på alle måder et helt andet Herning-hold der tog imod gæsterne denne aften.

Herning tacklede og overmatchede Rungsted på fysikken. På omstillingerne var Erik Hjalmarssons tropper dog en evig trussel, og Henrik Hetta havde en god afslutning som Emil Kruse dog snuppede.

De store chancer havde endnu ikke indfundet sig i arenaen, men lidt over halvvejsmærket strøg Blue Fox i aftenens første powerplay. Teemu Pulkkinen tog sagen i egen hånd og rev en puck rent på stolpen.

I den anden ende var enmandshæren Mattias Persson på spil, og selvom han flere gange drev gæk med Hernings defensiv, manglede han medspillerne til at få afsluttet.

Rasmus Andersson gik i ryggen på Pulkkinen og så strøg Herning igen i powerplay. Igen var værterne ganske nærgåënde, men Kolppanen havde marginalerne på sin side.

Kynisme til forskel

Anden periode startede noget mere forsigtigt ud, og specielt værterne så ud til at lette foden en smule fra speederen.

Episoden der fandt sted godt fire minutter inde i perioden vil uden tvivl blive diskuteret heftigt. Ville Kolppanen smed pucken hele vejen op forbi Kruses mål, Herning-målmanden ventede en icing og greb ikke ind, og Henrik Hetta kunne i stedet score kampens første mål for Rungsted.

Mads Christensen fik en kæmpe chance da Herning vendte spillet, men igen savnede han og holdkammeraterne den sidste skarphed. Pucken prellede af på overliggeren.

Rungsted øgede til 2-0 efter en velkendt opskrift. Morten Jensen smed pucken på mål og Branden Gracel gjorde nok engang det onde ved sine gamle holdkammerater, da han rettede pucken i mål.

Herning havde mere end nogensinde før brug for en scoring, men det var svært at få øje på hvor den skulle komme fra. Da man f.eks. strøg i en to mod en-situation endte forsøget fra Lukas Bang med at være en blanding af et skud og en pasning.

Da Jarkko Malinen heller ikke fik scoret selvom Kolppanen for længst var spillet væk, kunne man nærmest fornemme magtesløsheden på lægterne. Det lignede derfor alt eller intet da Herning strøg i fem mod tre i periodens døende minutter.

Herning var rådvilde og pucken hoppede ikke hjemmeholdets vej. Tydeligt frustrerede måtte de se Kolppanen redde forsøgene. Rungsted-målmanden var skarp i aften.

Reducering faldt for sent

Rungsted trevlede uden større problemer det sidste tid af Hernings powerplay, men Markus Jensen nåede dog at brænde på tomt mål. Når man ikke scorer på sådanne chancer kan man ikke vinde over nogen modstandere i slutspillet.

Rungsted spillede efterfølgende med stor kløgt og lod værterne jagte pucken. Daniel Nielsen kunne afslutte i en god position, men skuddet blev på ny blokeret.

Også Jan Lattner noterede sig for to gode chancer uden at man fik prikket hul på den finske sprællemand.

Der var ikke optræk til flere scoringer i matchen og det kunne Rungsted fint leve med.

Lukas Bang havde kampen igennem spillet med stor fysik og en fandenivoldskhed, og derfor skulle det næsten komme fra ham. Uden større omsvøb hamrede han pucken op i hjørnet til en 1-2-reducering.

Der resterede mindre end fire minutter på klokken, og spørgsmålet var om reduceringen faldt for sent. Mathias Bau havde et giftigt forsøg som Kolppanen kun akkurat fik afværget.

Herning tog Kruse ud mens spillet stadig var i gang, men da man fik etableret sig tog Mads Christensen "rævenes" første udvisning. Timingen kunne næppe være værre.

Mathias Bau nåede en sidste chance, men den målvante forward havde ikke held i sprøjten denne aften. Rungsted er dermed oppe med 2-1 i serien.

Stærk første periode var nok for Aalborg - 3-0-føring mod Herlev Esbjerg tog hjemmebanefordelen