Herning vandt 3-2 efter straffeslag i Bitcoin Arena

Rungsted Seier Capital-Herning Blue Fox 2-3 (1-0,1-1,0-1) 0-0,0-1

Vi skulle helt ud i straffeslag for at finde vinderen i lørdagsduellen mellem Rungsted og Herning som Markus Jensen afgjorde med straffeslagskonkurrencens sjette forsøg. Ingen havde indtil da formået at sætte sit forsøg.

Herning var uden både Rasmus Nielsen og Mathias Bau og har altså ligeledes afleveret et firkløver til U20-landsholdet - heraf to reservemålmænd - og det kostede på bredden hos Blue Fox, der kom lige over tre kæder og havde den 18-årige Mikko Sørensen med i truppen. Også Valdemar Andersen var kaldt ind som reservemålmand.

Det hører med til historien, at Rungsted faktisk også manglede et firkløver til kampen. Sebastian Bergholt og Nichlas Hardt er altså ude til over nytår, mens André Pison og Mathias Røndbjerg også står på skadeslisten for øjeblikket.

Nikolaj Rosenthal stod for kampens første mål: En længere sekvens omkring Emil Kruse i Herning-målet endte med, at Tim Daly fra sin position bag mål sendte pucken ind til den formstærke Rosenthal, der klaskede den op i nettaget. Der var spillet små ni minutter og den føring holdt Rungsted frem til halvvejs i kampen, hvor gæsterne fik udlignet.

En anden mand, der for alvor har fundet målfarligheden, Markus Jensen, fik udlignet for gæsterne. En hurtig Herning-omstilling, hvor Jensen stille og roligt drog ind over blå linje, blev omsat til en stor skudchance, som Jensen selv satte op i nettaget.

Der gik blot fire minutter før Rungsted bragte sig foran igen. Målet kom fra uventet kant, for Joachim Holten-Møller er en ganske sjælden målscorer. Denne gang kom hans scoring med elegance. Rungsted kombinerede sig op gennem banen og den rutinerede back endte med at trække pucken helt op i krydset bag Kruse.

19-9 i skud til hjemmeholdet efter anden periode, og Rungsted var på en form for sejrskurs, men nøjagtig som i Aalborg for et par dage siden, gav Herning ikke helt op. Med godt 12 minutter igen var Mads Christensen på pletten inde foran mål, hvor han fandt en løs puck. 2-2 og den stilling holdt til straffeslagene.

Her fik vi en kavalkade af brændte forsøg, inden Markus Jensen stille og roligt og iskoldt satte pucken ind til bonuspoint til Herning. 3-2 til midtjyderne, der dermed rykker op på andenpladsen i Metal Ligaens tabel. Rungsted forbliver på sjettepladsen, men har altså kontakt til Esbjerg Energy, der er fire point foran på femtepladsen.