Esbjerg lagde hårdt ud mod Rødovre, der blev presset helt i bund i åbningsperioden, hvor Esbjerg førte med 5-0 allerede efter et kvarter. Med den tidlige afgørelse gik gassen af ballonen og de sidste 40 minutter blev derfor aldrig noget festfyrværkeri.

Esbjerg Energy – Rødovre Mighty Bulls 5-0 (5-0, 0-0, 0-0)

Rødovre gæstede mandag aften Granly Hockey Arena til sæsonens femte indbyrdes opgør mod Esbjerg. Til aftenens kamp måtte Rødovre undvære Mads Eller, Oliver Marklund og Magnus Nielsen, mens Esbjerg stillede uden Frederik Bjerrum, Henrik Mærsk Clausen, Yanick von Bergen og Tobias Ebener.

Målmandsduellen stod mellem David Grubak og Christian Elmose.

Rødovre kom ud i storm og hård modvind

Esbjerg lagde hårdt ud fra kampens indledning, hvor det vestjyske mandskab bød på højt tempo og sprudlende angrebsspil. Det spillemæssige overtag kastede da også en vestjysk scoring af sig allerede efter et par minutters spil, da Grayson Downing med fikse detaljer foran gæsternes mål støbte kuglerne for Brandon Magee, der tog over og kynisk sendte en firsttimer ind bag David Grubak til 1-0.

Gæsterne var generelt udfordrede i åbningsperioden, hvor Esbjergs pasningsspil gled fint og hvor det høje vestjyske tempo ganske enkelt overmatchede gæsterne. Som en naturlig konsekvens heraf stod der også Rødovre på kampens første udvisning, da Alex Haunstoft måtte til afkøling for en hooking.

I overtalsspillet der fulgte i kølvandet på gæsternes udvisning behøvede Esbjergs overtalsformationer kun et minuts penge, før den vestjyske føring var fordoblet. Juhamatti Aaltonen fandt Csanad Erdely ved baglinjen, hvorfra den ungarske forward sendte en tværpasning over til modsatte stolpe, hvor Josh Winquist eksekverede til 2-0.

Esbjergs offensive maskine kværnede ufortrødent videre og spillet var mere eller mindre konstant koncentreret omkring gæsternes mål. Rødovre-træner Olaf Eller tog konsekvensen og udbad sig en timeout efter ni minutters spil, hvor han forsøgte at råbe sine spillere op, så det kunne høres langt op på tribunerne i Granly Hockey Arena.

Esbjerg fortsatte dog ufortrødent de offensive takter og det hårde pres i gæsternes zone. Et minut efter gæsternes timeout var den da også allerede gal igen, da Phillip Schultz, halvt liggende, fik sendt pucken ind bag Grubak til 3-0 efter forarbejde af Oliver Kjær og Juhamatti Aaltonen.

Selvsamme Phillip Schultz var på pletten igen mindre end tre minutter senere, da han øgede til 4-0. Schultz var denne aften sat i kæde med Kjær og Aaltonen og de tre fandt hinanden særdeles godt på isen i de første 20 minutter. Philip Larsen og Juhamatti Aaltonen tegnede sig for oplægget til Esbjergs fjerde mål, der blev sat ind mod en nærmest resignerende Rødovre-defensiv.

Efter vestjydernes fjerde scoring valgte Rødovre at skifte målmand. Ud gik David Grubak og ind kom i stedet William Rørth.

Kort tid efter gæsternes målmandsskifte indkasserede Esbjergs Jeff King to minutter for en hooking, men Esbjerg-udvisningen gav ikke gæsterne det ventede pusterum. Tværtimod, så formåede Esbjerg at øge til 5-0 i undertal efter en situation, hvor Rasmus Bjerrum og Grayson Downing i fællesskab brød gæsternes opspil. Bjerrum sendte Downing af sted ned mod den netop indskiftede Rørth og han var chanceløs, da Downing stoppede op i udkanten af slottet og smækkede skiven op i fjerneste hjørne.

En hård skæbne for gæsterne, der kunne gå til pause bagud med fem mål efter en sand vestjysk magtdemonstration i åbningsperioden.

Storm blev til brise og gassen gik af ballonen

Foran med fem kunne vestjyderne tage det relativt afslappet og lad det være sagt med det samme: De sidste 40 minutter blev aldrig noget festfyrværkeri.

En tidlig udvisning til Esbjergs Sebastian Skovning gav gæsterne chancen i power play for anden gang denne aften, men det var igen yderst begrænset hvad gæsterne fik ud af deres overtalsspil.

Tilbage i spil fem mod fem var der masser af coast-to-coast-hockey, hvor det blev til flere halve chancer i begge ender af banen. Gæsterne kom således bedre med rent spillemæssigt efterhånden som anden periode skred frem.

Oliver Kjær indkasserede en udvisning for en holding ni minutter inde i perioden, men gæsternes power play blev spoleret af Alex Haunstoft, der tog sin anden udvisning i kampen, hvorefter Rødovre-power play blev til spil fire mod fire, inden Esbjerg for en stund kom i overtal.

Josh Winquist tegnede sig for anden periodes måske bedste tilbud, da han efter 13 minutter fik sendt en giftig afslutning på mål. Men William Rørth forhindrede vestjysk scoring med en fornem redning.

Sammenlignet med åbningsperioden var Esbjergs stormløb nu blevet til en let brise og spillet gled heller ikke helt så flydende mellem de vestjyske stave, som tilfældet havde været i de første 20 minutter.

Hjemmeholdet fik dog sat gæsterne under et ganske massivt pres, da Mikkel Persson indkasserede en udvisning godt halvvejs i kampen. Men den helt åbne chance udeblev og det blev ved lige ved og næsten for vestjyderne.

I tredje periode var der ikke meget nyt under solen sammenlignet med de midterste 20 minutter. Det var fortsat begrænset hvad gæsterne fik skabt af chancer og Esbjerg lignede et hold på cruise-control.

Philip Larsen var tæt på at få overlistet William Rørth i tredje periodes 13. minut og Brandon Magee kunne være blevet dobbelt målscorer, da han fem minutter før slutsignalet tilkom en stor chance foran gæsternes mål.

Men trods en Esbjerg-udvisning i kampens slutfase, så blev der ikke scoret yderligere i Granly Hockey Arena denne aften.

GOALSHOW: Se målene fra Esbjerg-Rødovre OPTAKT: Esbjerg Energy-Rødovre Mighty Bulls