Herning skruede bissen på i anden periode som man endte med at vinde 5-0 og det blev også kampens resultat. Miska Humaloja og Andris Dzerins blev begge dobbelte målscorere.

Herning Blue Fox - Rødovre Mighty Bulls: 5-0 (0-0, 5-0, 0-0)

Herning led som bekendt deres første nederlag i 11 kampe, og man måtte derfor forvente et midtjysk mandskab med ild i øjnene denne mandag aften. Rødovre kunne glæde sig over at være taget til Midtjylland med bussen fuld i jagten på den første udesejr i Kvik Hockey Arena i sæsonen.

Herning forsøgte også at gribe taktstokken fra start og Mathias From var også nærgående med en lumsk afslutning. Godt fem minutter inde i opgøret strøg gæsterne i aftenens første overtal og her var Lukas Bach Nielsen ikke langt fra at bringe Rødovre i front.

Det var ellers småt med scoringschancer på en råkold aften. Morten Poulsen ramte ikke mål fra sin position midt i slottet, og Christopher Rübenach knækkede staven, da han skulle eksekvere på en fin tværpasning.

En halvsløj periode løb mod enden, og det bekom Rødovre ganske fint, at chancerne blev fordelt ligeligt mellem de to hold. Mathias From fungerede som en enmandshær det meste af tiden i en midtjysk offensiv der lod en del tilbage at ønske i de resterende 40 minutter.

Effektive midtjyder trak fra

Phil Marinaccio kickstartede anden periode med et godt forsøg som William Rørth dog fik afværget. En tilfældighed kort efter havde dog nær sendt føringen på sjællandske hænder da Gustav Berlings pasning fortsatte hele vejen igennem målfeltet. Mac Carruth så den først da det var for sent, men kunne altså alligevel ånde lettet op.

Man sad med fornemmelsen at det skulle komme fra kæden med Humaloja, From og Marinaccio hvis Herning skulle på tavlen. Et fikst sammenspil endte med at førstnævnte kunne sætte pucken i nettet efter forarbejde fra de to kædekammerater.

Målet syntes at inspirere de andre og så meldte "veteran-kæden" med Poulsen, Christensen og Dzerins også på banen. Morten Poulsen var vaks ved bagstolpen og satte pucken i nettet til 2-0 efter et hurtigt træk over i forhånden.

Miro-Pekka Saarelainen var uheldig med ikke at få sendt reduceringen på tavlen. Den finske angriber fandt ellers pladsen mellem benene på Mac Carruth, men hans afslutning blev utroligt nok alligevel reddet af det amerikanske plankeværk.

Rødovre var også ganske fint med i kampen og blev på ingen måder udspillet af et hjemmehold der ikke har samme kadence som inden landsholdspausen.

Men som det ofte er tilfældet når top møder bund så var marginalerne med topholdet. En hoppende puck blev ramt af Morten Poulsen der ubevidst fik skubbet den over til Andris Dzerins der satte en af de lettere scoringer i karrieren.

Der har i sektion 18 på Kvik Hockey Arena forsamlet sig en lille gruppe af lettiske fans, og de var ellevilde ved synet af deres stjerne der i undertal bragte "rævene" på 4-0. Dzerins har ikke lavet mange mål i denne sæson, men han var iskold da han udplacerede Rørth i gæsternes mål.

Og så var der ellers fyret op under midtjyderne. Kevin Tansey, der afsonede udvisningen, kom tilbage på isen, modtog pucken, fandt Miska Humloja og så sad pucken ellers i målhjørnet.

Ren transport periode

Vi skulle helt hen i starten af tredje periode før Rødovre tog deres første udvisning. Herning fik ikke meget ud af det og spørgsmålet var om motivationen var til stede på nogle af de to hold i denne periode.

Johan Lundgren var tæt på at få skudt Rødovre ind på måltavlen, men træffet på pucken blev ikke som ønsket for svenskeren.

Herning stillede sig også længere tilbage og fokuserede i stigende grad på at sikre Mac Carruth endnu et 0 i målet. Det gjorde ikke noget godt for kampen der omvendt også var afgjort på dette tidspunkt.

Andris Dzerins jagtede naturligvis sit hattick og det var ikke langt fra den var hjemme da han afsluttede tæt under mål. Rørth stod dog godt placeret og lukkede glimrende af på stregen.

Også Miska Humaloja havde et hattrick i kikkerten, og da han slap alene igennem måtte der en stærk backchecking til at holde ham fra fadet.

Flere scoringer blev det dog ikke til, og Herning vandt således kampen med 5-0. En stærk anden periode var nok til at udstille forskellen på top og bund, men Blue Fox skal finde et gear mere til kampene mod SønderjyskE i weekenden

Stærk første periode lagde grundlaget for Aalborg-sejr BRETT THOMPSON forstærker Rungsted